Ét værk: Tæt på Trajan

Et af Glyptotekets vigtigste værker – den store panserstatue af kejser Trajan – er netop hjemvendt til museet efter at have været hovedattraktion på udstillingen ”The Age of Balance” på Kapitolmuseet i Rom. Trajan var den første af de såkaldte adoptivkejsere, der i perioden 98 til 180 e.Kr. ledede det romerske imperium med stor militær og administrativ dygtighed.

Netop under Trajan nåede imperiet dets største geografiske udstrækning: fra det nordlige England til det Kaspiske Hav, inklusiv landområderne omkring hele Middelhavet, Mare Nostrum. Panserstatuen var i denne periode, i det 1. og 2. århundrede e.Kr., specielt populær. Denne type statue var et udtryk for stærke militære egenskaber hos den portrætterede.

Et panser blev oprindeligt båret af kejseren under triumftog, og dekorationen på panseret var ofte symboler på sejr, hæder og guddommelig beskyttelse af kejserne. Frem til d. 25. august vil statuen være at finde centralt i Løvehallen midt i museet, og det er muligt at komme helt tæt på Trajan og se statuen fra alle sider.

Læs mere om Trajan på bloggen

Åbningstider
Tirsdag – søndag kl. 11-17
Mandag lukket
Lukket flg. dage:
1. januar, 5. juni, 24. og 25. december.
Helligdage, højtider & særlige forhold

 

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017