Forskningens døgn: Besøg konservatorens værksted

Forksningen døgn 2012:
Bliv klogere på en gammel træskulpturs forvandling til smukt asiatisk kunstværk. Hør konservator Rebecca Hast fortælle om materialer og teknikker, og følg hende i arbejdet.

Se med, når konservatoren behandler en 500 år gammel japansk træstatue. Den gamle statue har et akut behov for nænsom konservering. Behandlingen skal stabilisere og afrense den engang så smukke japanske figur og sikre, at de ældgamle lag af maling og guld ikke fortsætter med at skalle af. Det nænsomme arbejde kræver præcision, tålmodighed og indgående viden om materialet. Konserveringen af en tilsvarende statue til Glyptotekets aktuelle udstilling tog fire måneder.

Om statuen

Statuen af Prins Shotuko Taishi har mange afskalninger af farvelaget overalt, fordi trækernen har trukket sig sammen. Afskalninger med tab af farvelag ses især på højre skulder, hoved og hår. Flager af afskallet farvelag ligger i kraven og ved højre arm, og hele skulpturen er dækket af snavs og støv.

Skulpturen har været placeret på et klimastyret magasin en måned før behandlingen for at stabilisere skulpturens trækerne ved den nye luftfugtighed. I processen anvendes funori, som er lim udvundet af japansk tang. Enkelte områder, hvor farvelagets hvide grundering er blottet, kræver en afsluttende retouchering.

Bemærk: max antal deltagere: 12 personer.
Det er gratis at deltage, billetter kan ikke bestilles, men afhentes i billetsalget på dagen.

Arrangementet afholdes d. 19.4. kl. 15.30 og d. 20.4. kl. 14.30.

Se øvrige arrangementer under forskningens døgn på Glyptoteket.