FRA BLOK TIL KROP – FRANSK OG DANSK SKULPTUR 19. OG 20. ÅRHUNDREDE

Udstilling: Fra 21.3. 2015

Det bedste af det bedste. Barren lå ualmindelig højt, når brygger Carl Jacobsen købte kunst. Først var opmærksomheden rettet mod fransk og dansk skulptur, som han erhvervede med en passion så omsiggribende og tempofyldt, at samlingen snart skulle lægge kimen til Glyptoteket. Nu foldes bryggerens første kærlighed ud i en udstilling, der lægger op til en mere værknær og sanselig indlevelse.

De store fortællinger
Raffinement, radikalitet og patos. Det 19. århundredes skulpturkunst er fejringen af den menneskelige fortælling, hvor kærlighed, død, angst og eufori levendegøres i skulpturen. Samtidig er det fortællingen om billedhuggerens totale overvindelse af materialet. ”Fra blok til krop” er en opvisning i kunstens evne til at forvandle robuste materialer som rå marmor til fjerlette, smækre figurskildringer, hvis betagende livagtighed grænser til det overmenneskelige.

Tradition og radikalitet
I alt 125 hovedværker er iscenesat i en original udstilling, der tegner udviklingen af fransk og dansk skulptur fra det 19. og 20. århundrede. Fra de franske salonkunstneres ekstremt raffinerede og livagtige figurskildringer over danske mestre som Sinding, Bissen og Jerichau til vanebryderen Auguste Rodin af hvem, Glyptoteket ejer en af verdens væsentligste samlinger. Som sådan skildrer udstillingen en brydningstid, hvor spændinger mellem tradition og radikalitet kaster skulpturkunsten ud i helt nye retninger: Fra 1800-tallets massive kamp om stil, udtryk og magt til det 20. århundredes skulpturer af kunstnere så forskellige som Matisse og Robert Jacobsen.

Sanseligt!
Udstillingen er tilrettelagt, så mødet med kunsten bliver så umiddelbar som muligt. Den kronologiske paradeopstilling er afløst af en mere sansebetonet tilgang. Vi har udnyttet skulpturernes tredimensionalitet. Nu kan du komme hele vejen rundt om skulpturene, se alle detaljerne og opleve sammenhænge værkerne imellem og på kryds og tværs af kunsthistoriske kategorier. Træd nærmere, se efter og sans skulpturen!

Åbent skulpturværksted
Udstillingen tilbyder også et vindue til museets konserveringsarbejde. I det åbne skulpturværksted formidler vi skulpturmaterialer og teknik, ligesom det på udvalgte dage er muligt at møde vores konservator til en snak om bl.a. de mange konserveringsmetoder.
Læs mere.

Åbningstider
Tirsdag - søndag 11-18
Torsdag 11-22
Mandag lukket.
Lukket flg. dage: 1.1, 5.6, 24.12 og 25.12

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017
30. marts 2017 kl. 19.30
2. april 2017 kl. 13.00