KIRKEBY EPIFANI – Per Kirkeby på Glyptoteket

Udstilling: 7.9. - 30.12. 2012
KIRKEBY EPIFANI er mødet mellem dansk kunsts store abstrakte maler og Glyptotekets omfangsrige samlinger af kunst gennem 6000 år. Udstillingen viser 25 malerier og skulpturer fra 1981 og frem til i dag.

Per Kirkeby forener det sanselige i stoffet og farvens rå materie med stor kunstnerisk og teoretisk indsigt. Hans fantastiske evne til at samle formen, naturen og ideernes luftige spind i maleri og skulptur har gjort ham til en af den moderne kunsts vigtigste skikkelser.

Motiver fra naturen

KIRKEBY EPIFANI viser hans brug af en række gennemgående motiver, hentet i naturen – i polaregnenes fremmede former, i skoven på Læsø, eller i hans egen baghave. Men publikum får også kunstnerens vidtfavnende sans for alt, hvad der har stærk billeddannende kraft, og det rækker lige fra linjerne i Monets piletræer til et pletmønstret stolebetræk i en Storm P-tegning.   

Hos Per Kirkeby kan det mest banale pludselig åbenbare sig som en direkte linje til noget mere – det ekstra, som kunsten altid har kredset om. Kirkeby bruger sit syn til at lade publikum se syner med, og her mødes for alvor det abstrakte og det konkrete dagligdags. I dag er Kirkeby på højden af sin kunstneriske formåen. Se en moderne mester i samklang med Glyptotekets sale, lys og stemninger.

Udstillingen realiseres med støtte fra: