WUNDERGRUND FESTIVAL 2012

Stemmer & bas i søjlegangen, elektronisk musik & performance under palmerne, klassiske trioer blandt statuerne. Til Wundergrunds åbningsfest 2012 vil Glyptoteket syde, når traditioner genoplives og nye, eksotiske veje udforskes.

Program

Kl. 19.00: Josefine Cronholm & Ida Bach Jensen
Josefine Cronholms musikalske univers strækker sig over et yderst farvestrålende spektrum fra jazz til improvisationens yderste krinkelkroge. Hun har to gange vundet en dansk Grammy og er kåret som årets svenske jazzartist. Til Wundergrund får Cronholm selskab af bassisten Ida Bach Jensen, og sammen vil de bevæge sig mellem poetisk kaos og melodiøs minimalisme skræddersyet til Glyptotekets søjlegange.

Kl. 20.00: Tori Wrånes
Den norske kunstner Tori Wrånes har vundet stor international anerkendelse med opsigtsvækkende performances i både Europa og USA. Hun har optrådt på et hav af museer og gallerier verden over, men har også gjort det til sit særkende at indtage mindre indlysende steder såsom klatrevægge, parkeringspladser og bjergskråninger. Det er heller ikke unormalt at finde Wrånes med ild i håret eller hængende fra en trætop, når hun optræder. Hun bruger sig selv, sin stemme og sin krop til at forme lydlige skulpturelle udtryk, der blander elementer fra teater, musik og billedkunst. Til Wundergrund vil Wrånes fremføre et helt nyt, spektakulært værk specielt til Vinterhaven på Glyptoteket.

Kl. 20.30: Bent Sørensen: Shadowplay - Trio Aristos, SCENATET og Katrine Gislinge Trio
Svævende, klagende, skønt og myldrende intenst drages man ind i den danske komponist Bent Sørensens musik. Holder man af Bela Bartok og Györgi Ligeti, må man ikke snyde sig selv for denne første danske opførelse af Sørensens sublime Shadowplay, der involverer intet mindre end tre trioer med nogle af landets og Skandinaviens fremmeste musikere: SCENATET, Trio Aristos med Jakob Kullberg og en helt ny trio med Katrine Gislinge, Hans Christian Bræin og Eriika Nylund. De tre trioer støder sammen og skaber en oplevelse i rum og lyd, når de spiller fra tre forskellige steder i Glyptotekets stemningsfyldte Festsal. Shadowplay bjergtog både publikum og anmeldere, da det blev opført første gang i 2011 på den største engelske festival for ny, eksperimenterende musik, Huddersfield.

Kl. 22.00: Bjørn Svin & Fuzzy
Op gennem 1970’erne og 80’erne var Glyptotekets vinterhave centrum for en række af landets allerførste elektronkoncerter ført an af blandt andre den allestedsnærværende komponist Fuzzy. Koncerterne introducerede en helt ny type elektronisk musik, hvor improvisation på såvel elektriske som akustiske instrumenter strømmede ud af højttalere gemt bag palmerne. Nu bliver traditionen genoplivet og ført videre, når Fuzzy og Bjørn Svin for første gang skaber ny musik sammen og svøber palmehaven ind i nye lyde og teksturer. Gå ikke glip af dette unikke samarbejde mellem to af dansk elektronisk musiks mest legesyge komponister.