Fra perlelok til patos. Græsk skulpturs stiludvikling og funktion

I forløbet behandles den græske skulpturs stiludvikling ikke blot som et kronologisk redskab, men også i nær sammenhæng med de samtidige kulturelle, filosofiske og historiske begivenheder og strømninger, som har præget billedkunstens udtryk.

Vi sporer den stilistiske udvikling i græsk skulptur. Vi starter ved den ægyptiske skulpturs indflydelse på den græske storskulpturs opståen og følger derefter skulpturens stilistiske udvikling i arkaisk, klassisk og hellenistisk tid helt op til romersk kejsertid. Med udgangspunkt i udvalgte skulpturer diskuterer vi periodernes fremherskende kunstneriske tendenser og genrer og relaterer disse til de vigtigste filosofiske strømninger og historiske begivenheder.  I forløbet introduceres eleverne til de tre store kategorier: relief, fritstående skulptur og arkitektonisk skulptur. Vi taler også om skulpturernes oprindelige polykrome bemaling, og om hvad farven har betydet for skulpturens udtryk og funktion i dens oprindelige kontekst.

Forløbet understøtter elevernes evne til at kunne analysere og fortolke antikkens skulptur i dens antikke kontekst, og giver eleverne indsigt i fagets metoder.

Glyptoteksmål

Forløbet styrker desuden elevens

  • Skulpturglæde
  • Antikentusiasme
  • Museumsbegejstring
  • Stilsikkerhed
  • Detaljeinstinkt

 

Book skoleomvisning >

Målgruppe: Gymnasie, HF, STX, VUC
Fag: Billedkunst, Græsk, Historie, Oldtidkundskab
Varighed: 45-60 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 500 kr.

 

MERE INFO:
Ring på 3341 8118 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk
Omvisninger skal bestilles senest 14 dage i forvejen.

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017
28. maj 2017 kl. 13.00