Guldalder - en verden uden fejl?

Talentfulde kunstnere med ualmindelig god maleteknik skabte malerier fyldt med gamle gravhøje, perfekte ruiner og skove badet i smukt gyldent lys. Var Guldalderen en verden uden fejl? Vi undersøger den gyldne periode i dansk malerihistorie.

Perioden fra 1800 til 1860 er blevet kaldt guldalderen, fordi eftertiden har besluttet, at den inkarnerer en glansperiode i Dansk kultur og kunsthistorie. Guldalderen står i vores bevidsthed som en tid, hvor markerne altid var grønne, kvinderne runde og landet intakt – præcis som tidens maleri synes at vise det. Epokens kunst kan samlet set virke som et glansbillede, en verden uden fejl: perfekte kystprospekter, idylliske landskaber og smuk, glat hud pakket ind i knitrende stof. Glansbilledet kan forekomme besynderligt, når man husker på, at den gryende nationalstat led en omtumlet tilværelse med både sult, krige og statsbankerot. 

Forløbet går tæt på guldaldermaleriet; motivvalg, komposition og farvesammensætning. Samtidig undersøges de internationale forudsætninger og indflydelser på det ellers danske fænomen, hvor guldaldermalerne leverede en verden uden fejl.

Glyptoteksmål

Forløbet styrker desuden elevens

  • Maleriappetit
  • Detaljenærvær
  • Historievisualisering
  • Guldalderglæde
  • Mesterværksbehov

     

Book skoleomvisning >

Målgruppe: Gymnasie, HF, STX, VUC
Fag: Dansk, historie & billedkunst
Varighed: 45-60 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 500 kr.

MERE INFO:
Ring på 3341 8118 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk
Rundvisninger skal bestilles senest 14 dage i forvejen.

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017