Buddha, barok & bryggeren

Udstillingen ”Buddha, barok & bryggeren” giver et sjældent indblik i bryggerens ukendte samlinger, der rummer mange overraskelser.

Med udstillingen har Glyptoteket hentet bryggerens glemte og gemte skatte hjem. De afslører, at den passionerede samler havde en meget bredere smag, end de fleste ved.  

For første gang kan publikum nu opleve spændvidden i bryggerens enorme samling under ét tag. Udstillingen viser over 100 værker: asiatiske Buddha-statuer, renæssancekunst, oldgræsk stenværktøj, medaljer, en ca. 800 år gammel ”syrisk håndgranat”, og meget mere. Flere af samlingerne har ikke været udstillet i 100 år og er nærmest ukendte herhjemme, på trods af at det er samlinger af høj international kvalitet.

Carl Jacobsen gik blandt andet efter værker af de store mestre som Michelangelo og Rafael, og mere end én gang har han købt værker, der ikke var, hvad han troede. Udstillingen viser blandt andet efterligninger af Michelangelo-skitser og en kostbar Rembrandt, der viste sig slet ikke at være en Rembrandt.

Få alle historierne og se det hele på udstillingen, som nuancerer billedet af samleren, mæcenen og bryggeren Carl Jacobsen.

Læs mere om bryggeren som samler

Udstillingen fejrer hans 170-års fødselsdag på åbningsdagen fredag den 2. marts 2012, hvor der er gratis adgang for publikum.

Udstillingen er støttet af Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation og S.C.Van Fonden.