Efterårsferie på Glyptoteket: romersk børneværksted

Bliv kejser, gladiator eller fin, romersk dame for en dag.

Hvem har ikke på et tidspunkt ønsket sig verden liggende for sine fødder eller at være en ægte helt - bare for en dag? I efterårsferien på Ny Carlsberg Glyptotek kan børn og barnlige sjæle prøve kræfter med dette.
Kom og bliv romersk kejser, drabelig gladiator eller forfinet romersk dame for en dag i museets romerske børneværksted. Her kan man lave gladiatorsværd, sin egen romerske mønt og en pung til at putte mønten i.

Bliv sminket og mød arkæologerne

Det er også muligt at blive sminket med drabelige gladiatorsår eller som en fin, romersk dame, samt underskrive vigtige papirer på ægte kejsermaner med sin egen signetring.
Værkstedet vil være befolket af arkæologer, der kan fortælle om, hvordan det var i det gamle Rom og svare på spørgsmål om gamle dage i Romerriget for 2000 år siden.

Skattejagt i Romerriget

Både børn og voksne kan gå på opdagelse i den romerske samling, hvor museet frem til februar viser udstillingen 'Forlis. De seks kejseres møntskat'. Ved at løse en række gåder i udstillingen deltager børnene i konkurrencen om fine præmier.

Om museet

Ny Carlsberg Glyptotek er altid et besøg værd for børn og voksne, som elsker store kunstoplevelser. På museet, der er et af Danmarks smukkeste, kan man se skiftende udstillinger og en samling med værker af verdenskendte impressionister eller udforske Nordeuropas største samling af antik kunst.