Handicappede

Adgangsveje for kørestolsbrugere

Gæster i kørestol kan henvende sig ved sideindgangene i henholdsvis Niels Brocks Gade og Tietgensgade. Ved begge indgange kan man ringe på og komme i direkte forbindelse med Glyptotekets personale i museets åbningstid.

Via indgangen på hjørnet af Dantes Plads og Niels Brocks Gade, er der adgang til museets billetsalg, garderobe og publikumsområde i kælderetagen, samt den danske malerisamling, udstillingssalene på anden sal, caféen og museumsbutikken.

Fra indgangen i Tietgensgade 25 er der adgang til Vinterhaven, Middelhavshorisonten, Festsalen, den franske malerisamling og samlingen af antik kunst. Bemærk, antiksamlingen kan kun besøges, hvis man er i stand til at klare enkelte trappetrin mellem de enkelte udstillingssale alene eller ved ledsageres hjælp.

Faciliteter

Handicaptoiletter findes i garderoben i kælderen og i forhallen til sal 19.

Grupper af kørestolsbrugere bedes henvende sig til museet før besøget.

Museet er i sin tid skabt med trappeadgang til både hovedindgang, Vinterhave, Festsal og de fleste udstillingssale. Arkitekturen og fredningen af bygningerne forhindrer, at der kan blive fuld adgang for kørestolsbrugere.

Oversigtskort over kørestolsadgang

Se kort over handicapparkering i København her.

Faktaark over Glyptoteket på God adgang

For blinde og svagtseende

Personer med synshandicap kan få tilladelse til at røre ved statuerne i udvalgte sale. Anmeld gerne besøget på forhånd, så museet kan have mandskab til rådighed til vejledning og hjælp. Er besøget ikke anmeldt, vil vi forsøge at hjælpe i det omfang, det er muligt.
Førerhund må gerne medtages.
Der er desuden gratis adgang, inkl. en ledsager, for kørestolsbrugere og synshandicappede.

Åbningstider

Tirsdag - søndag 11-18
Torsdag 11-22
Mandag lukket

Lukket flg. dage:
1. januar, 5. juni, 24. og 25. december.
Helligdage, højtider & særlige forhold

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017