Maleri.NU

Den engelske kunstner Erin Lawlor har gennem de seneste år opnået stor bevågenhed med sine helt særegne, abstrakte malerier. Fem torsdage i februar og marts viser Glyptoteket fem af hendes malerier, der er skabt til anledningen. MALERI.NU viser ikke blot Lawlors bud på maleriet anno 2016, men supplerer og perspektiverer også Glyptotekets anmelderroste udstilling MALERI.

5 TORSDAGE
MALERI.NU er åben følgende torsdage:
4., 11. 18. og 25. februar samt 3. marts

NÅR MALERI HANDLER OM MALERI
Den aktuelle udstilling MALERI stiller med mesterværker af blandt andre Cézanne, Degas og van Gogh skarpt på proces og teknik i maleriet. Udstillingens ni malerier optræder uden deres tunge billedrammer, så lærreder og motiver toner frem, som da kunstnerne forlod dem. Med penselstrøg, skraveringer og farvelag anderledes blottet, så mere af den kunstneriske proces afsløres.

Samme fokus på den maleriske proces er kendetegnende for Erin Lawlor. De fem malerier, der udgør MALERI.NU, understreger, at maleriet er både medie og motiv for Lawlor. Hendes abstrakte malerier når et helstøbt æstetisk slutpunkt, samtidig med at de står som en art dokumentation over hendes arbejdsproces.

Lawlor skaber sine værker efter teknikken ’vådt i vådt’. En meget fysisk proces, hvor hun med stor pensel trækker malingen henover fladen i flere lag. Processen medfører, at malingen finder sine egne veje på lærredet. Som sådan er materialet selv med til at formgive motivet, som på en og samme tid opnår et både skitseagtigt og overbevisende formfuldendt udtryk.
Lawlors malerier præsenteres sammen med en ny film, der følger kunstnerens arbejde i sit atelier.

OM ERIN LAWLOR
Erin Lawlor (f. 1969) bor og arbejder i dag i London efter en årrække at have haft base i Frankrig. I de senere år har hun udstillet på en lang række udstillingssteder i USA og Europa, bl.a. George Lawson Gallery i Los Angeles og San Francisco, Gray Contemporary i Houston og Galerie Klaus Braun i Stuttgart.

EKSKLUSIVT ÅBENT:
MALERI.NU er åben følgende torsdage:
4., 11. 18. og 25. februar samt 3. marts

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017