Glyptoteket fejrer J.C. Jacobsens 200-årsdag

Vinterferien: fra sans og samling på Glyptoteket
RSS FEED Abonnér på

Den 2. september fylder Carlsbergs grundlægger 200 år. Ny Carlsberg Glyptotek har i den anledning inviteret billedkunstneren Jesper Christiansen på gæstevisit i guldaldersamlingen.

Publikum på Glyptoteket kan frem til 31. december se tre nye værker af den danske billedkunstner og grafiker Jesper Christiansen. Malerierne er skabt i anledning af brygger J.C. Jacobsens 200-årsdag. Bryggeren var far til Carl Jacobsen, som grundlagde Glyptoteket, og en pioner i dansk industri og videnskab.

Fra dansk guldaldernøjsomhed til moderne industriland

Med den aktuelle udstilling ”ICI – her er godt at være” slår Jesper Christiansen ned på tre lokaliteter, der var vigtige for den gamle brygger. Udgangspunktet er familien Jacobsen og bryggerierne i Valby, men værkerne tager også publikum med på rejse til Italien og Frankrig. En rejse i tanke, erindring og drøm.
Udstillingen vises i den nyophængte guldaldersamlings sal med temaet ’Rejseminder’.

Bryggeren og hans søn

J.C. Jacobsen prægede sin omverden afgørende politisk, industrielt og kulturelt. Han rejste ofte og tog gerne sin eneste søn Carl med sig. Forretninger blandede sig med kulturoplevelser på deres dannelsesrejser, og skønt uenige om mange ting var de fælles om lysten til at danne danskerne og forskønne land og by.

Om kunstneren

Jesper Christiansen (født 1955) er uddannet fra Kunstakademiet i København, hvor han i en årrække fungerede som professor. Som ung var Jesper Christiansen knyttet til Glyptotekets tegneskole. Senest har han medvirket ved udsmykningen af Kronprinsparrets privatbolig på Amalienborg.

Glyptoteket inviterer publikum på gratis omvisninger med Jesper Christiansen søndag den 4. og søndag den 18. september kl. 14. Tilmelding er ikke nødvendig.

Hele ”Carlsberg-familien” fejrer dagen

Ud over Glyptoteket har Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet, Carlsberg Group og Carlsbergs Mindelegat en række aktiviteter inden for de områder, som J.C. Jacobsen satte sit præg på: Industri, videnskab, kunst og kultur.

Download ”Carlsberg-familiens” program for 200-året.

Download pressefotos

 

Pressekit er ikke tilgængelig som download

For yderligere information kontakt
kommunikationschef Pia Svejgaard Pedersen, psp@glyptoteket.dk / mobil: 60 95 69 49

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017
12.10.2017 - 25.2.2018