Skulptur under lup på Ny Carlsberg Glyptotek

Vinterferien: fra sans og samling på Glyptoteket
RSS FEED Abonnér på

Kig konservatoren over skulderen, når Glyptoteket inviterer indenfor til Forskningens Døgn. Den 19. – 21. april 2012 kan publikum gå på opdagelse i antikkens farverige skulpturer og følge konserveringen af en 500 år gammel japansk træskulptur.

Både børn og voksne kan udforske antikkens hvide skulpturer og med egne øjne se, at de engang var fulde af farver. Forskerne tager publikum med i det mørklagte arbejdsrum, hvor skulpturerne bliver belyst med en speciallampe, så farveresterne kommer til syne. Publikum får mulighed for selv at gå på jagt efter farvepigmenter med specielle mikroskoper og høre mere om, hvordan man fremstillede farver i det antikke Grækenland og Rom.

Antik skulptur: en farverig oplevelse

Farverne på de antikke skulpturer er et spændende emne, som optager forskere verden over. Eksperter i Danmark samarbejder med de største museer, og for tiden vrimler det med nye opdagelser; nogle af de vigtigste internationale forskningsresultater stammer fra Danmark. Under Forskningens Døgn fortæller Mikkel Scharff fra Kunstakademiets konservatorskole og Jan Stubbe Østergaard fra Ny Carlsberg Glyptotek om arbejdet, skulpturerne og fascinationen.

Se konservatoren trylle

Publikum kan se med, når konservator Rebecca Hast behandler en 500 år gammel træskulptur for at beskytte ældgamle lag af maling og guld. Følg stadier i den skrøbelige statues forvandling til et smukt asiatisk kunstværk. Arrangementet giver mulighed for at høre mere om materialer og teknikker og komme helt tæt på arbejdet med den fine japanske statue. 

Arrangementer på Ny Carlsberg Glyptotek

Forskningens Døgn 2012 er for alle. Billetterne til Glyptotekets arrangementer er gratis og kan afhentes efter først til mølle-princippet i museets billetsalg på dagen. Der er gratis adgang på museet for deltagere i Forskningens Døgn 2012.

- Besøg konservatorens værksted: Torsdag den 19. april kl. 15.30 og fredag den 20. april 2012 kl. 14.30. - Læs mere

- Foredrag: Antik skulptur: en farverig oplevelse!: Fredag den 20. april 2012 kl. 15.30 - Læs mere

- På sporet af farven: Lørdag den 21. april 2012 kl. 14.00 - Læs mere

Læs mere om Forskningens Døgn 2012 på Glyptoteket.

Læs mere om videnskabsfestivalen.

 

Pressemeddelelse er ikke tilgængelig som download
Pressekit er ikke tilgængelig som download

Yderligere information
Pia Svejgaard Pedersen
Kommunikationschef
(+45) 6095 6949
psp@glyptoteket.dk