Sommer med franske mesterværker

Vinterferien: fra sans og samling på Glyptoteket
RSS FEED Abonnér på

Sommeren 2012 på Ny Carlsberg Glyptotek byder på verdenskendte klassikere. Fredag den 15. juni åbner nyophængningen af Glyptotekets franske malerisamling, der bl.a. rummer nordens fineste impressionist-samling.

Glyptotekets samling af franske malerier er en perlerække af mesterværker. Samlingen har været en af museets største publikumssucceser gennem museets historie. I 2011 satte besøgstallet rekord med over 420.000 gæster, hvoraf mere end 90.000 så den store Gauguin-udstilling med mange af museets egne mesterværker.

Et fransk overflødighedshorn

Publikum kan nu opleve omkring 150 værker arrangeret som et overflødighedshorn med mestre som Claude Monet, Paul Cézanne, Vincent van Gogh og Paul Gauguin i spidsen. Nyophængningen inviterer til en lystvandring i en af de mest radikale og visionære perioder i maleriets historie – tiden fra 1850 til begyndelsen af det 20. århundrede.

Om Glyptotekets franske malerisamling

Glyptoteket råder over Nordens største samling af franske impressionister og generationerne efter, som bl.a. tæller mesterværker som ”Skygger på havet” af Claude Monet, ”Landskab fra Saint-Rémy” af Vincent van Gogh, ”Tahiti-kvinde med en blomst” af Paul Gauguin, ”Toilette efter badet” af Edgar Degas og ”Absinthdrikkeren” af Édouard Manet. I nyopstillingen indgår udvalgte franske skulpturer fra samme periode. Herudover viser Glyptoteket sin samling af Edgar Degas’ skulpturer – en af kun fire komplette i verden.

Pressekit er ikke tilgængelig som download