slow.

 SLOW. – EN AFTEN OM FORFALD

Rynker og ruiner, degeneration og dekadence. FORFALD i alle mulig afskygninger, og ikke mindst under overfladen på kunstens idealiseringer, er aftenenes tema, når Glyptoteket inviterer inden for til oktober-udgaven af Slow. Det sker torsdag d. 6. oktober kl. 17-22. Forfaldet perspektiveres i talks, toner og særomvisninger. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt.

FORFALD PÅ PROGRAMMET
Den står på deroute på Glyptoteket, når museets arkæologer, ægyptologer og kunsthistorikere stiller skarpt på forfald i kunsten og kunsten i forfaldet. Hør bl.a. om rynker på tværs af historien, om fysisk forfald, om moralsk forfald og historiske forfaldstider. Lyt med, når Det Digitale Atelier sætter lyd til molekylær forfald. Og mød også Morten Sabroe, Katinka Fogh Vindelev, Hanne Marie le Fevre, Poul Pilgaard Johnsen, Flemming Friborg  og mange flere.

MAD OG LANGBORDE I TEMPLET
I museets Festsal kan du blandt joniske søjler og romerske skulpturer spise mad til rimelige priser.

PROGRAM

 • 17.00-22.00: CRUSTUMERIUM LABORATORIET – IMOD FORFALDET. Mød konservator Paulien Kaan i det arkæologiske laboratorium i særudstillingen ”Crustumerium. Død og efterliv på tærsklen til Rom”. Aftenen igennem arbejder hun imod ca. 2.500 års forfald af nyligt udgravede arkæologiske genstande.
 • 17.15-20.00: 'GROWTH-MKLL' I VINTERHAVEN. Det Digitale Atelier præsenterer en lydinstallation i forfald, hvor lyden moduleres og styres af den naturlige verden.  'Growth-mkII' er et levende værk, hvis kerne består af blod og mikrober. Lyden styres af mugkulturens udvikling, og værket vil, afhængigt af omgivelsernes påvirkning, vokse eller dø ud.
 • 17.15 + 20.00: SÆROMVISNING – FORFALDETS ÆSTETIK. Både moderne og antikke skulpturer kan fremstå særligt attraktive, hvis de er forfaldet på en for vore øjne æstetisk måde. Det sker dog også, at forfaldet tager hele opmærksomheden, og en vis form for restaurering er nødvendig. Vi ser på forskellige eksempler og diskuterer, hvordan vi opfatter forfaldets æstetik.
 • 17.15 + 18.15: TALK OM RYNKEN – SLÆGTENS ÆLDSTE. Med koncentrerede nedslag på 15 min. sætter vi aftenen igennem fokus på rynker i udvalgte værker. Her om Stephan Sindings Slægtens ældste.
 • 17.30 + 18.30: TALK OM RYNKEN – MERIRAHASHTEF. Med koncentrerede nedslag på 15 min. sætter vi aftenen igennem fokus på rynker i udvalgte værker. Her om den ægyptiske læsepræst Merirahashtef
 • 17.45 + 18.45: TALK OM RYNKEN – DEMOSTHENES. Med koncentrerede nedslag på 15 min. sætter vi aftenen igennem fokus på rynker i udvalgte værker. Her om en af antikkens store politikere og statsmænd.
 • 17:45: TALK I CAFÉEN. Direktør Flemming Friborg om forfald og kunst.
 • 18.15 + 19.15: SÆROMVISNING – GULDALDER OG FORFALD. Nogle epoker omtales som opgangstider, guldaldre eller klassiske, mens andre betegnes som dekadente eller forfaldstider. Samlingschef Rune Frederiksen fortæller om dette fænomen med udgangspunkt i Glyptotekets værker.
 • 18.30: SÆROMVISNING – IDYLLISKE RUINER. Forfald og skønhed er ikke altid modsætninger. Guldalderen elskede at idyllisere og ophøje antikkens fragmenterede ruiner. Kunsthistoriker Christine Tommerup og arkæolog Julie Lejsgaard ser nærmere på Guldalderens ophøjelse af fortidens forfald.
 • 18.45 + 19.30: SÆROMVISNING – MORALSK FORFALD. Tag med på en moralsk deroute gennem Glyptotekets samlinger. Omvisningen fokuserer på tre udvalgte værker, som på hver deres måde fortæller historien om forfaldet af menneskets moral.
 • 19.00: TALK – KROPPENS FORFALD. Centerleder Kaare Christensen fra Center for Aldringsforskning ved Syddansk Universitet ser nærmere på menneskets fysiske forfald og kroppens aldring. Hvornår starter forfaldet? Hvorfor sker det? Og kan vi modvirke det?  
 • 20.00: SAMTALE I CAFÉEN. Forfatter Morten Sabroe gæster journalist Poul Pilgaard Johnsen i Caféen til en snak om forfald.
 • 21:05: VOCAL WALK. Følg med sangerinderne Katinka Fogh Vindelev og Hanne Marie le Fevre på en tur gennem museets sale til lyden af forfald.   
 • 21.35: FORFALDSTONER FRA BALKONEN. Kristoffer Raasted runder aftenen af med en percussion-act fra Balkonen.  

   

OM SLOW.
Glyptoteket skal føles som et langsomt sted – et eftertænksomhedens rum. På udvalgte torsdage forstærkes den oplevelse, når museet i samarbejde med Gong Tomorrow og Carlsberg blænder op for et program, der går helt tæt på kunsten og dens væsentligste kvalitet: invitationen til fordybelse.

SLOW. I EFTERÅRET
Torsdag d. 3. november. Tema: VILDVÆKST
Alle aftener kl. 17-22.
 


Samarbejdspartnere:      
 

ENTRÉ TIL SLOW.
Voksne: 95 DKK
Under 27: 50 DKK
Under 18: Gratis
Bemærk: Entré til Slow. giver hele aftenen adgang til særudstillingen ”Crustumerium” ”(normalpris: 110 DKK)

Næste SLOW. er 6. oktober.

det sker

2. oktober 2016 kl. 13.00
6. oktober 2016 kl. 17.00