slow.

SLOW. – EN AFTEN OM DYBET
Glyptoteket dykker ned under overfladen til sæsonafslutningen på Slow. torsdag d. 6. april kl. 17-22. Aftenens tema er DYBET – stærkt inspireret af museets nye særudstilling ”Krig og Storm. Vragskatte fra Sicilien”, der åbner samme dag. Aftenens program står på talks, toner, omvisninger og utallige dybdeperspektiver. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt.

Krig og storm
Vand og vraggods er i fokus hos Glyptotekets nye særudstilling ”Krig og Storm. Vragskatte fra Sicilien”. Udstillingen viser et bredt udvalg af arkæologiske fund fra skibsvrag ud for Siciliens kyst og kaster desuden lys over Middelhavets betydning for samhandel, kulturmøder og farefulde rejser. Oplev udstillingen med Silent Disco i ørene, leveret af Heartbeats (aka Le Gammeltoft), og hør museumsinspektør Jan Kindberg Jacobsen introducere særudstillingen sammen med marinebiolog Sebastiano Tusa. Hele aftenen er der på samme entrébillet adgang til udstillingen og mulighed for deltagelse i en af de løbende omvisninger.

Det svælgende dyb
Maleriske dybdeperspektiver, eksistentielle dybder og dybe tanker i det hele taget.  Glyptotekets arkæologer, ægyptologer og kunsthistorikere inviterer aftenen igennem til perspektiverende nedslag i museets rige samling og arkitektur. Mød bl.a. marinearkæolog Bjørn Lovén, monsterforsker Jørgen Podemann, journalist Rune Skyum-Nielsen, kunstner Julie Nord, musiker Bisse og mange, mange flere.

Program

 • 17.10 + 21.10: VÆRKFORDYBELSE – NED I DYBET, 1 VÆRK, 30 MINUTTER. Oplev de gamle ægyptiske mumiekister, mumier og historier om monstre og underverdenen. Vi inviterer dig med til det lukkede hjemsted for den ægyptiske underverden: Glyptotekets mumiekælder.
 • 17.15-17.35: UDSTILLINGSÅBNING. Vi åbner udstillingen ”Krig og storm. Vragskatte fra Sicilien.” Åbningstaler ved: Inspektør og arkæolog Jan Kindberg Jacobsen og marinarkæolog og medkurator Sebastiano Tusa.
 • 17.30-18.00: TALK I SAL 26 – UNDERVERDENENS DYB. Religionshistoriker og lektor emeritus, Jørgen Podemann Sørensen, stiller skarpt på den ægyptiske underverden og inviterer på et besøg i en kongegrav – med 908 forskellige guder, monstre og væsener.
 • 17.45-18.00: TALK – SKJULTE SKATTE. Med koncentrerede nedslag (varighed 15 min.) i samlingen sætter vi fokus på tre fortællinger om skjulte skatte og dybet. Her om et Etruskisk gravmaleri.
 • 17.45 + 19.45: DEEP LISTENING I SAL 8. Tag del i en unik ”Deep Listening”-session, når komponisten Morten Svenstrup guider dig igennem en række radikale lytteøvelser, der handler om at lytte dybt. Sammen skal vi opføre et helt nykomponeret værk skabt særligt til Glyptotekets klangfulde rum. Varighed: 45 minutter.
 • 18.00-18.30: INTRODUKTION TIL ”KRIG OG STORM”. I særudstillingen ”Krig og storm” inviterer kuratorerne aftenen igennem på omvisninger. Hør om de arkæologiske genstandes fascinerende og voldsomme vej til havets bund og tilbage igen. Her ved arkæolog Jan Kindberg Jacobsen.
 • 18.15-18.45: TALK I SAL 26 – DRUKNEDE BYER & SUNKNE SKIBE. Klassisk -og marinarkæolog Bjørn Lovén tager os med ned under havets overflade og fortæller om sit arbejde med to af antikkens vigtigste havnebyer i Grækenland og med skibsvrag i de dybeste afkroge af Middelhavet og Sortehavet.
 • 18.30-19.00: SÆROMVISNING – UNDERVERDENES FORESTILLINGER. Underverdenens uendelige labyrinter har en evigt dragende effekt på mennesket. Kom med gennem årtusinders forestillinger om underverdenen og bliv forført af den uudgrundelige gru og skønhed, der ligger i fremstillingen af mørkets væsner.
 • 19.00-19.30: INTRODUKTION TIL ”KRIG OG STORM”. I særudstillingen ”Krig og storm” inviterer kuratorerne aftenen igennem på omvisninger. Hør om de arkæologiske genstandes fascinerende og voldsomme vej til havets bund og tilbage igen. Her ved marinarkæolog Sebastiano Tusa. (OBS: omvisningen foregår på engelsk).
 • 19.30-19.45: TALK – SKJULTE SKATTE. Med koncentrerede nedslag (varighed 15 min.) i samlingen sætter vi fokus på tre fortællinger om skjulte skatte og dybet. Her om en Mumificeret fisk.
 • 20.00-20.30: INTRODUKTION TIL ”KRIG OG STORM”. I særudstillingen ”Krig og storm” inviterer kuratorerne aftenen igennem på omvisninger. Hør om de arkæologiske genstandes fascinerende og voldsomme vej til havets bund og tilbage igen. Her ved arkæolog Julie Lejsgaard Christensen.
 • 20.00-21.00: SAMTALE I CAFÉEN. Billedkunstner Julie Nord gæster journalist Rune Skyum-Nielsen til en snak om dybet.
 • 20.30-21.40: SILENT DISCO. Tag hørebøfferne på og lyt dig igennem særudstillingen ”Krig og storm”. Le Gammeltoft er bag DJ-pulten, når hendes online radiostation Heartbeats kuraterer et musikalsk univers, der leder tankerne hen til mytologiske væsner og alt det ukendte under overfladen.
 • 21.15-21.30: TALK – SKJULTE SKATTE. Med koncentrerede nedslag (varighed 15 min.) i samlingen sætter vi fokus på tre fortællinger om skjulte skatte og dybet. Her om Eugène Delacroix’ Ærkeenglen Mikael nedstyrter djævelen.
 • 21.45-21.55: GODNATSANG FRA BALKONEN. Bisse runder aftenen af med lige dele dybde, tyngde og vildskab i en solooptræden fra balkonen.

 

Mad og langborde i templet
I museets Festsal kan du blandt joniske søjler og romerske skulpturer spise mad til rimelige priser.

Tid & sted
Slow. på Glyptoteket: Torsdag d. 6. april kl. 17-22.

 


Samarbejdspartnere:           

ENTRÉ TIL SLOW.
Voksne: 95 DKK
Under 27: 50 DKK
Under 18: Gratis
Bemærk: Entré til Slow. giver hele aftenen adgang til særudstillingen
Krig og storm. Vragskatte fra Sicilien” (normalpris: 110 DKK).
 

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017