Degas og skulpturen

 

 

Den komplette samling af Degas’ bronzer på Glyptoteket

Degas er kendt for sine farverige pasteller og malerier af danserinder, men måske mest af alt for sin radikale skulptur Danserinde, fjorten år. Se hende og 73 andre figurer i bronze af den store mester på Glyptoteket.

Et modernistisk gennembrud. Danserinde, fjorten år

Danserinden var en stor sensation, da hun blev vist på den 6. Impressionistudstilling i Paris 1881. Udført i voks og iklædt tylskørt og paryk, var danserinden radikalt anderledes end nogen anden skulptur i tiden. Meningerne om hende var mange – og delte – blandt både kritikere og publikum. I dag betragtes skulpturen som et moderne mesterværk, især på grund af sin blanding af forskellige materialer.

Sideløbende med sin store produktion af malerier og pasteller, modellerede Degas for sig selv også en lang række mindre voksfigurer. Mere end 150 af disse danserinder, badende damer og heste blev efter hans død fundet i atelieret, og de bedst bevarede af dem – omtrent halvdelen – blev støbt i bronze. Glyptoteket har som et af kun fire museer i verden den komplette samling af Degas’ studier af heste, badende kvinder og balletdanserinder udført i bronze.

Print printer-friendly version
Temaer: 
Fransk kunst
Skulptur
Personer: 
Edgar Degas (1834-1917)

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017
28. maj 2017 kl. 13.00