VIDENSKAB - LIDENSKAB

Videnskab og kunst – to umiddelbart uforenelige størrelser – mødes, når Carlsbergfamilien over foråret inviterer til en række aftenarrangementer under overskriften Videnskab | Lidenskab. Med afsæt i et tema byder hver aften på et fuldt program med bl.a. live interviews med internationalt anerkendte videnskabsfolk og landets førende kunstnere. Næste gang torsdag 27. april kl. 19-21 på Ny Carlsberg Glyptotek.

3 x kunst, viden og øl
Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket i samarbejde med Politiken Live. Over tre aftener i foråret sættes arkæologer, fysikere og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviewes med journalister fra Politiken. Aftenerne byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

En aften om INTET
Torsdag 27. april kl. 19-21 har INTET som bærende tema. Mød bl.a. professor og fysiker ved Aarhus Universitet Jeffrey S. Hangst i en samtale med Politikens kulturredaktør Mette Davidesen Nielsen om hans banebrydende forskning i antistof. Billedkunstner Tal R fortsætter aftenen, når han interviews om sin kunstneriske praksis.  Programmet indeholder desuden indslag fra Carlsberg Laboratorium, ligesom ægyptolog og museumsinspektør ved Glyptoteket, Tine Bagh,  afslutningsvis kaster et værknært blik på et af Glyptotekets mesterværker, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal.

Entré
Almindelig entré til arrangementet. Gratis med Årskort. Køb / reserver billet på politiken.dk
Bemærk: Der er begrænset antal billetter til arrangementet.

Om Videnskab | Lidenskab
I en travl tid, hvor viden ofte forbliver i sit eget faglige kredsløb, er det ønsket med Videnskab | Lidenskab at stille skarpt på ny og epokegørende viden samt indsigter fra kunstens verden. Vel at mærke, så det sker i øjenhøjde med publikum og i relation til verden omkring os. Politikens journalister interviewer hver gang fremtrædende videnskabsfolk og billedkunstnere med afsæt i et overordnet tema. Aftenerne indeholder derudover indslag fra arkæologer, kunsthistorikere, ægyptologer og videnskabsfolk fra Carlsbergfamilien.

Det ligger til familien
Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.

Det er denne både strittende og levende arv, som Videnskab | Lidenskab samler sig omkring med det formål at skabe et nyt format til at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.

Sæt kryds i kalenderen
Videnskab | Lidenskab fortsætter:
Torsdag 18. maj kl. 19-21. Tema: LYS. Med bl.a. Professor og kosmolog ved Niels Bohr Institut Jens Hjorth og billedkunstner Erik A. Frandsen.
Køb / reserver billet

Præsenteret af:

 

ENTRÉ TIL VIDENSKAB | LIDENSKAB
Voksne: 95 DKK
Under 27: 50 DKK
Under 18: Gratis
Med Årskort: Gratis
Køb / reserver billet

det sker

19.3.2017 - 31.12.2017
27. april 2017 kl. 19.00
27. april 2017 kl. 19.30