En langhåret affære

/ 17. marts 2019
kl. 12 - 13

Glyptotekets omviserteam består af studerende, der elsker at dele deres viden om skulpturer, billedkunst, arkæologi, antikke myter og ægyptiske mumier. På denne omvisning kan du møde Jens Ole Schwarz-Nielsen, der studerer klassisk arkæologi. Hør ham nørde igennem, når han fortæller om hårpragten på antikke skulpturer.

Håret er et ofte overset aspekt, når vi ser på antikke skulpturer. En detalje som måske virker ubetydelig set i den store sammenhæng, men som faktisk er spændende i sig selv. Mange gange er det håret vi bruger til at identificere eller datere de antikke skulpturer og håret, eller manglen på samme, er ofte medvirkende til at fremstille de karaktertræk, man ønskede at vise i en bestemt skulptur.  Kom med på en omvisning i Glyptotekets Antiksamling, hvor vi sammen kigger på hår og skægpragt på antikke græske og romerske skulpturer. Vi følger hårets udvikling fra det stiliserede til det vilde, skægget som kommer og går og hvordan den mandlige og kvindelige hårmode korresponderer med hinanden på forskellige tidspunkter.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Udstillinger

Bliv klogere på de mange udstillinger

Årskort

Gå ikke glip af noget med et årskort

Café

Nyd et lækkert måltid i caféen med udsigt til Vinterhaven