Filosofi og videnskab i antikken

/ 24. februar 2019
kl. 12 - 13

Glyptotekets omviserteam består af studerende, der elsker at dele deres viden om skulpturer, billedkunst, arkæologi, antikke myter og ægyptiske mumier. På denne omvisning kan du møde Sigurd Klint, der studerer historie med en stor passion for det gamle Grækenland og Rom. Hør ham nørde igennem, når han fortæller om filosofi i antikken og om antikke, naturvidenskabelige beregninger, der nogle gange – nogle gange ikke – ramte plet.

Astronomi, matematik, filosofi. Antikkens grækere interesserede sig i høj grad for verden omkring dem, og forsøgte at forstå og forklare den gennem utallige videnskaber. Græske filosoffer og videnskabsmænd som Euklid, Pythagoras, Sokrates og Platon har haft enorm indflydelse helt op i moderne tid. Hør Aristoteles glimrende argumenter for dårlige ideer, Erathosthenes beregning af jordens omkreds og om de græske filosoffers kobling til muserne – gudinderne for inspirationen. Få sat ansigt på en nogle af de mænd, som satte spørgsmålstegn ved vores eksistens, og som banede vejen for den verdensforståelse og viden, som vi har i dag.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Udstillinger

Bliv klogere på de mange udstillinger

Årskort

Gå ikke glip af noget med et årskort

Café

Nyd et lækkert måltid i caféen med udsigt til Vinterhaven