Forskning om formiddagen

/ 30. januar 2020
kl. 10.30 - 11

Du kender Glyptoteket som et museum med kunst i verdensklasse og en oase i byen – men hvor meget ved du om de forskellige forskningsprojekter, der foregår bag kulisserne?

Start dagen i museets café, hvor du kan blive klogere på forskningen på Glyptoteket. Tre af vores ansatte fortæller på skift om deres aktuelle Ph.d.- og Postdoc projekter og projekternes relevans for husets samling og historie.

Den 30. januar taler formidlingschef Julie Lejsgaard Christensen om formidlingen af antikken i dag.

PhD-projektet Antikken i det 21. årh. – hvordan? fokuserer på, hvordan antikken og Glyptotekets antikke samling kan aktualiseres og formidles på en relevant og vedkommende facon i forhold til nutidens museumsgæster. Projektet vil undersøge hvilke narrativer, frembragt gennem nyere antikforskning, der ikke traditionelt formidles i museumsudstillinger om antikken. Dette kobles med et brugerperspektiv, hvor museets brugere inddrages i kvalificeringen af mere nuancerede og relevante fortællinger om antikken. Endeligt vil projektet bidrage til udvikling af engagerende formidlingsgreb, ligeledes kvalificeret gennem et brugerperspektiv.

Projektet er en del af Glyptotekets arbejde med en kommende nyopstilling af museets oldtidssamlinger og varetages af Glyptotekets formidlingschef, Julie Lejsgaard Christensen, som er cand.mag. (2008) i Klassisk Arkæologi med suppleringsfag i Billedanalyse. Julie har også tidligere – i forbindelse med tidligere ansættelser på andre museer –  beskæftiget sig med museumsundervisning og formidling samt outreach og brugerinddragelse.

PhD-projektet er støttet af Ny Carlsberg Fondet og gennemføres i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Glyptoteket.

Datoer:
16.januar kl. 10.30-11.00, Christine Horwitz Tommerup: Samleren Rodin (DK)
23. januar kl. 10.30-11.00, Nicholas Kenton Parkinson: Copenhagen 1888: Den Franske Kunstudstilling (UK)
30. januar kl. 10.30-11.00, Julie Lejsgaard Christensen: Antikken i det 21.årh. – hvordan? (DK)

ENTRÉ: alm. entrébillet til museet
Voksne: 115 DKK
Årskort: Gratis
Gruppebillet (10 el. flere): 100 DKK
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
Under 18: Gratis

Køb et årskort, undgå kø og få fri adgang til Slow og Glyptotekets andre arrangementer.
Billetter købes i billetsalget på dagen eller på ovenstående billetlink.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre eller bruges på en anden dag.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscafé

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.