Nat i oasen. 1. februar – 4. marts

/ 25. februar 2018
kl. 16.30 - 18

Glyptoteket har som led i Copenhagen Light Festival 2018 svøbt museets facade i rødt lys og omdannet sin helt egen oase – Vinterhaven – til et helle i storbyens ørken. Her kan den besøgende slå sig ned og opleve lyset fra den røde aftensol, den stjerneklare himmel og det kølige morgengry.

“Nat i oasen” opleves fra kl. 16.30 på Glyptotekets åbningsdage (tirsdag-søndag) til og med den 4. marts.

OM INSTALLATIONEN
Vi er i Ægyptens ørken. Solen brænder, og rejsen på æselryg har varet i dagevis med kun de endeløse sandbanker i sigte. Pludselig skuer øjet grønt i horisonten: En velsignende oase kommer til syne.

I oasen risler vandet fra de livgivende kilder, og palmerne tilbyder skygge fra solens stråler og dadler til den sultne rejsende. Om aftenen ændrer solen sig og kaster sit røde lys over oasen, mens dampen stiger fra de varme kilder.

Mens bålet knitrer, sluger himmelgudinden Nut den røde sol og lader den i løbet af natten vandre gennem sin krop. Nu er himlen sort og stjerneklar, og alt liv afhænger af himmelgudinden, for hun er den eneste, der har magten og kraften til at genføde solen og sikre, at livet kan fortsætte den næste dag.

MAD MED UDSIGT
Hver torsdag har Glyptoteket åbent til kl. 22. På disse aftener serverer Café Glyptoteket en helt særlig menu, der kan nydes med udsigt til lysinstallationen i Vinterhaven.

TAK TIL
En stort tak for generøse sponsorater og den store arbejdsindsats med at skabe og muliggøre lysinstallationen “Nat i oasen” til Lightscapes, Erco og CR El & Teknik.

Entré
95 kr. / U. 27 år: 50 kr. / U. 18 år: Gratis / Årskortholdere: Gratis