Palmyra før og nu

/ 23. januar 2020
kl. 17 - 18.30

De aktuelle konflikter i Syrien har skabt fornyet fokus på værdien af den enestående kulturarv i området. Netop nu viser Glyptoteket dele af denne kulturarv i særudstillingen Vejen til Palmyra. Udstillingens kurator Anne Marie Nielsen og tidligere Mellemøstkorrespondent Steen Nørskov vil i en samtale se nærmere på Palmyras rige kulturhistorie og sætte den ind i en nutidig kontekst, hvor vi i 2015 så terrorgruppen IS invadere, plyndre og sprænge antikke ruiner og monumenter i stykker.

I samtalen vil Steen Nørskov gøre os klogere på krigen i Syrien og fortælle om motiverne bag IS’ ødelæggelser af antikke monumenter. Sammen med Anne Marie Nielsen vil han drage paralleller til historiske og aktuelle eksempler på kulturhistoriens skrøbelighed.

Steen Nørskov har rejst og opholdt sig i Syrien op til krigen og vil tage udgangspunkt i sine personlige oplevelser i samtalen med Anne Marie Nielsen. Hun har selv rejst i Palmyra inden konflikterne opstod og besidder samtidig som arkæolog og kurator af udstillingen en stor faglig viden om Palmyras forhistorie og antikke kulturarv. Sammen vil de tegne et historisk funderet billede af det aktuelle Syrien og diskutere, hvordan man kan forvalte en kulturhistorie, der til alle tider og for forskellige grupperinger ser radikalt forskellig ud.

PROGRAM
17.00: Velkomstøl i Vinterhaven
17.30-18.30: Samtale i Festsalen

PRISER
Alm. entré til museet
Voksne: 115 DKK
Årskort: Gratis
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
Under 18: Gratis

 

Billetter købes via Billetto eller i museumsbutikken.
Billetten giver adgang til at opleve Glyptotekets udstillinger hele dagen.

Bemærk: Gratis billetter skal også reserveres via Billetto eller afhentes i museumsbutikken. Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Picnic serverer altid lækker aftensmad med udsigt til Vinterhaven. Book bord her

Palmyra før og nu

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.