Vejen til Palmyra

/ 19. januar 2020
kl. 12 - 13

OBS DER ER EN EKSTRA OMVISNING DENNE DAG KL. 13.30 OG PÅ ENGELSK KL. 15

I den støvede syriske ørken findes ruinerne af den imposante oaseby Palmyra. Palmyra var centrum for handlen mellem øst og vest i det romerske rige gennem de første 300 år af vor tidsregning. Langdistancehandlen skabte uhyre velstand i byen. Karavanerne og skibene fragtede silke fra Kina, krydderier, ædelsten og farvestoffer fra Indien, perler, myrra og røgelse fra Arabien, elfenben fra Afrika, og fra vest vin og metaller. Tag med på en særomvisning, der går tæt på den fantastiske ørkenby og på Glyptotekets store samling af palmyrensk gravskulptur, verdens største uden for Syrien. I gravportrætterne møder vi den palmyrenske overklasse. Indskrifter i gravmonumenterne sørger for, at vi stadig kender deres navn, stamtræ og dødsår. Hør om den legendariske, oprørske dronning Zenobia, om kulturmøder, orientalisme og om en bys storhed og fald: om pragtfulde Palmyra, der den dag i dag er centrum for krige og uroligheder.

Læs mere om særudstillingen her.

Denne omvisning har en begrænsning på 15 personer. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

KØB BILLET/ÅRSKORT

Vejen til Palmyra omvisning 19. januar kl. 12

Husk, at Picnic altid serverer lækker frokost/middag med udsigt til Vinterhaven. Bestil bord her

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.