Pride på Glyptoteket

/ 20. august 2020
kl. 17 - 20.30

Tag på opdagelse i en verden af guddommelig vildskab, mangfoldige kærlighedshistorier og normbrydende familiekonstellationer på Glyptoteket under årets Pride Week. På aftenen kan du opleve Glyptotekets skulpturer i et nyt lys, når vi byder på queerlæsninger af antikkens mytologiske figurer hugget i marmor.

Program

Kvindefjendske fremstillinger af Medusa
Med sit forstenende slangehår og sin aggressive attitude er den mytologiske skikkelse Medusa siden antikken blevet tolket som en destruktiv, kvindelig kraft, som den heltemodige Perseus tilintetgør med list og styrke. Men tør man lytte til myten om Perseus & Medusa med lidt andre ører, rummer den en dramatisk fortælling om victim blaming, kvindeundertrykkelse og søstersolidaritet.

Antinous og Hadrian, en kærlighedshistorie
Da den unge, smukke Antinous bliver fundet død i Nilen, knuser det hans elsker, Kejser Hadrian. Kejseren grundlægger en by i Antinous’ navn og ophøjer ham til gud. Det fører til en kultdyrkelse af den smukke yngling, som for eftertiden har fået status som ikon for homoseksualitet. På Glyptoteket er Antinous afbilledet som Dionysos, guden for vin og ekstase, som bl.a. blev dyrket af kvindekulter ved orgier i naturen.

Krigerjomfruen og kærlighedsgudinden
Krigerjomfruen Athene er en mytologisk figur, som overskrider de klassiske kønsnormer for sin tid. Som gudinde for krig indtager hun et traditionelt maskulint domæne, og som jomfrugudinde fravælger hun samtidigt forplantning og reproduktion, der ellers i antikken blev anset for et af kvindens vigtigste formål i livet. Athene står i skarp kontrast til kærligheds- og frugtbarhedsgudinden Afrodite, og sammen illustrerer de to gudinder et vidt spænd i kvindeidealer og -roller.

Toner af fred og solidaritet
Giv dig hen til musikken, når den unge violinist Gabriel Coxner og pianist Galya Kolarova fortolker Copenhagen Pride 2020 tema Solidaritet. Der vil bl.a. være stykker af stjernekomponist og pacifist Benjamin Britten, som levede i et homoseksuelt livspartnerskab, og Ethel Smyth, som var komponist, forfatter og forkæmper i suffragettebevægelsen.

Hvornår
Kl. 17-18.30 eller 19-20.30

Pris
Voksne: 115 kr.
Årskortholdere: Gratis – billetreservation er nødvendig
Under 27 eller med gyldigt studiekort: 85 kr.
Under 18: Gratis

Køb dit årskort her, hvis du ikke allerede har et.

Billetter købes på billetto.
Billetten giver adgang til at opleve Glyptotekets udstillinger hele dagen.
Bemærk: Gratis billetter skal også reserveres via Billetto.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Spis aftensmad i Picnic med udsigt til Vinterhaven
Aftenens menu: Salat af bønner, sommerkål og fennikel med cremet kyllingefrikassé og surdejsbrød.
Vegetar – fyldig salat af bønner, sommerkål og fennikel serveres med surdejsbrød.
120 kr.
Book bord her.

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed helt afgørende for os. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med corona/covid19 her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.