Samleren i skyggen

/ 15. marts 2020
kl. 12 - 13

Glyptoteket rummer en stor samling af fransk malerkunst med værker af Paul Gauguin, Gustave Courbet, Vincent van Gogh og mange flere. Samleren bag var Helge Jacobsen; ukendt for mange, ofte overskygget af sin berømte far, Carl Jacobsen. Med sin passion for fransk kunst fra det 19. århundrede sørgede Helge Jacobsen for, at Glyptoteket i dag rummer en imponerende og bred samling af franske mesterværker. Gennem et stort udvalg af værker fra samlingen, i samspil med ikke tidligere udstillet arkivmateriale og fotografier, kan du på særomvisningen høre fortællingen om direktøren for Glyptoteket, formanden for Ny Carlsbergfondet, privatsamleren og mæcenen: Helge Jacobsen. Hør hvordan han gennem en række strategiske manøvrer og i skarp konkurrence med andre af tidens samlere opbyggede den væsentligste danske samling af franske mesterværker i sin tid. Hør også nærmere om, hvorfor han for egne midler måtte erhverve vigtige værker af blandt andre Pierre Bonnard, Paul Signac og Paul Gauguin, når Glyptoteket fører Helge Jacobsen ud af skyggen og ind i rampelyset.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

KØB BILLET/ÅRSKORT

Husk, at Picnic altid serverer lækker frokost/middag med udsigt til Vinterhaven. Bestil bord her

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscafé

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.