Slow – en aften om erindring

/ 29. august 2019
kl. 17 - 21

Hvad husker du? Det er et stort og bredt spørgsmål, for erindring kan være mange ting. Torsdag den 29. august går vi tæt på erindringen. Vi undersøger, hvilken betydning erindring har haft fra oldtiden frem til i dag, og hvordan den kommer til udtryk i kunsten.

Kom med, når vi sætter farten ned til en mindeværdig Slow-aften.

Gå i dybden med sommerens anmelderroste særudstilling Pierre Bonnard. The Colour of Memory gennem Slow Looking tilgangen og lad øjet gå på opdagelse i få udvalgte værker. Hvis du vil blive klogere på mere af malerens virke, så kan du også tage med på en omvisning, hvor vi ser på, hvordan Bonnard malede sine værker ud fra hukommelsen. Der vil også være særomvisninger i både den ægyptiske- og antikke samling med fokus på erindringen.

Oplev en samtale mellem kunsthistoriker Anna Kærsgaard Gregersen, billedkunstner Jesper Christiansen og kunstanmelder Maria Kjær Themsen, når de taler om Bonnard som inspirationskilde og hans placering i et samtidskunstnerisk landskab.

Lær om, hvordan og hvad vi som mennesker husker fra vores liv, når Ph.D. i psykologi Majse Lind fortæller om autobiografiske erindringer.

I løbet af aftenen har du mulighed for at høre cellist Iiris Tötterström, når hun spiller musik fra Pierre Bonnards samtid i små pop-up koncerter rundt omkring på museet.

Hør farveforskeren Cecilie Brøns fortælle om, hvordan vi gennem tiden har opdaget, fortrængt og genopdaget, at antikkens skulpturer ikke var hvide, men var malet i alverdens farver.

Aftenen afsluttes med livemusik af Uffe Lorenzen, der blandt andet er kendt som frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han tager os med på en rejse gennem udvalgte numre fra sit aktuelle solo-album Triprapport.

Flere af programpunkterne gentages i løbet af aftenen, så der er rig mulighed for at opleve det hele.

Husk, at det er muligt at spise aftensmad i vores café. Aftenens menu koster 100 kr. Book bord her.

 

ENTRÉ
Voksne: 115 DKK
Gruppebillet (10 el. flere): 100 DKK
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
Under 18: Gratis

Køb et årskort, undgå kø og få fri adgang til Slow
Billetter købes i billetsalget på dagen eller på ovenstående link.

Kom i god tid, da køen kan være lang.

erindring

Udstillinger

Bliv klogere på de mange udstillinger

Årskort

Få det hele med. Køb et årskort

Café

Nyd et lækkert måltid på Picnic med udsigt til Vinterhaven