Slow. En aften om graven

/ 28. november 2019
kl. 16 - 21

Med døden følger en rituel håndtering af legemet. Gennem tiden er det blevet begravet, besunget, brændt eller måske afbilledet, som det er tilfældet med de palmyrenske gravportrætter, der kan ses i Glyptotekets aktuelle særudstilling “Vejen til Palmyra”.

Til Slow går vi denne gang tæt på graven – både den nutidige, den historiske og den kunstneriske version.

Sæt tempoet ned og fokusér på de små detaljer, når du farvelægger tegningen af gravportrættet ’Skønheden fra Palmyra’. Overvær et interview med Bjørn Nørgaard om arbejdet med Hendes Majestæt Dronningens gravmæle, og bliv klogere på repræsentationen af død og dødskultur i kunsten ved kurator og forfatter Mette Haakonsen. Hør professor Rubina Raja fortælle, hvad gravportrætter fra Palmyra afslører om social status og familiekonstellationer, og kryb ned i Glyptotekets mumiekælder og lyt til lydkunstner Jacob Kirkegaards rumoptagelser fra et lighus.

Du kan også opleve den nye samtidskunstudstilling “Tacita Dean -Antigone”. Udstillingen er centreret om Tacita Deans ambitiøse filmværk “Antigone” fra 2018. Værket bygger på kunstnerens storesøsters navn, med referencer til figuren Antigone fra den græske tragedie af samme navn. Antigone kæmpede blandt andet for sin døde brors ret til en ordentlig begravelse.

Aftenen slutter med opførelsen af “Buchanan Requiem” fra 2016, et moderne rekviem skabt af komponist og trompetist Jakob Buchanan og fremført sammen med guitarist Jakob Bro.

Husk, at du kan spise aftensmad i Picnic.
OBS: Da der er begrænset antal kurverter, er det nødvendigt at reservere bord, for at sikre sig et måltid. Book bord her.

Vi glæder os til at se dig til en aften med talks, omvisninger, værkfordybelser og musik.

ENTRÉ
Voksne: 115 DKK
Årskort: Gratis
Gruppebillet (10 el. flere): 100 DKK
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
Under 18: Gratis

Køb et årskort, undgå kø og få fri adgang til Slow og Glyptotekets andre arrangementer.

Billetter købes i billetsalget på dagen eller på ovenstående link.

Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre eller bruges på en anden dag.

graven slow

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscafé

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.