Udstillingsåbning: Samleren i skyggen. Helge Jacobsens pinakotek

/ 27. februar 2020
kl. 17 - 21

Helge Jacobsen (1882-1946) er i dag ukendt for de fleste. Han overskygges af sin berømte far, bryggeren Carl Jacobsen. Men Helge Jacobsen har i kraft af sine poster som museumsdirektør og fondsformand haft en uvurderlig betydning for dansk kunstliv. Helge Jacobsen udtalte ved flere lejligheder, at han så sin opgave som en forlængelse af sin fars virke, men at han samtidig ønskede at fremme sin egen interesse: moderne fransk malerkunst. Med Samleren i skyggen. Helge Jacobsens pinakotek fortælles historien om Carl Jacobsens ældste søn for første gang i en udstilling.

Helge Jacobsens ambition var at skabe et pinakotek – en malerisamling – på Glyptoteket. Pinakoteket skulle være en samling af mesterværker inden for netop den moderne franske malerkunst. I dag tæller samlingen værker af kunstnere som Édouard Manet, Edgar Degas og Claude Monet samt Helge Jacobsens absolutte favorit, Paul Gauguin.

I særudstillingen kan du opleve et stort udvalg af mesterværker fra samlingen præsenteret i samspil med et omfattende og ikke tidligere udstillet arkivmateriale, herunder fotografier, der udfolder historien om ’samleren i skyggen’ – Helge Jacobsen.

Program
17.00: Velkomstøl fra Carlsberg og DJ’s fra The Lake
17.15: Direktør Christine Buhl Andersen byder velkommen
17.25: Introduktion til udstillingen ved kurator Anna Manly
17.40: Udstillingen åbner

Læs mere om udstillingen her
Husk, at du kan spise aftensmad i museumscaféen, Picnic. Book bord her.

Pris
Almindelig entré til museet.
• Voksne: 115 DKK
• Årskort: Gratis
• Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
• Under 18: Gratis

Entrébilletter købt på forhånd refunderes ikke, men kan også bruges alle andre dage på museet. Køb billet eller årskort på museet eller online her.

Tak for generøs støtte til udstillingen fra:
Augustinus Fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Bogen Samleren i skyggen. Helge Jacobsens pinakotek, der udgives på forlaget Lindhardt og Ringhof , er blevet til i et tæt samarbejde med Ny Carlsbergfondet, der også har finansieret bogen.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscafé

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.