Videnskab | Lidenskab

Aktiviteter / 18. januar 2018
kl. 19 - 21

En aften om LØGN
Torsdag 18. januar kl. 19-21 blænder Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket igen op for Videnskab|Lidenskab – denne gang med LØGN som bærende tema. Mød professor ved København Universitet, Vincent F. Hendricks, i en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen om misinformation i politik og medier på baggrund af hans forskning i fake news. Billedkunstner Jens Haaning fortsætter aftenen, når han interviewes om sin kunstneriske praksis, der kritisk kredser om de politiske og sociale samfundsmekanismer. Programmet indeholder desuden indslag fra Carlsberg Laboratorium, ligesom ægyptolog og museumsinspektør ved Glyptoteket, Tine Bagh, afslutningsvis kaster et værknært blik på et af Glyptotekets mesterværker, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal.

Kunst, viden og øl
Videnskab|Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket, som sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews. Aftenerne byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Hendricks og Haaning
Professor Vincent F. Hendricks er leder af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, hvor hans forskning er rettet mod at afdække strukturer og dynamikker i bobledannelse på tværs af discipliner, domæner, og institutioner. Senest har han sammen med kollegaen Mads Vestergaard udgivet bogen ”Fake News – Når virkeligheden taber” om strukturerne i og konsekvenserne af den stigende mængde af forvanskninger og fortielser i medier og politik.

Billedkunstner Jens Haaning har udstillet utallige steder i verden, ligesom hans værker er repræsenteret på en lang række kunstmuseer i ind- og udland. Haanings kunstneriske manifestationer kredser om samfundets synlige og usynlige magtbalancer og sociale og kulturelle skel. Ofte anvender han med lige dele humor og kritisk brod magtens eget sprog og dets symbolske markører til at blotlægge hykleriske og undertrykkende mekanismer og strukturer i samfundet.

Det ligger til familien
Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.
Det er denne både strittende og levende arv, som Videnskab|Lidenskab samler sig omkring med det formål at skabe et format til at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.

Entré
Entré: 95 kr.
Unge under 27: 50 kr.
Kunder med årskort til Glyptoteket: gratis (billetbestilling nødvendig)

Køb billet her

Præsenteret af: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet, Carlsberg Laboratorium og Glyptoteket.