Vintersolhverv

/ 15. december 2019
kl. 12 - 13

Omkring vintersolhverv lyser solens stråler gennem hele Glyptotekets midterakse; fra Mausoleet bag Festsalen og helt ud i indgangshallen. Vintersolhverv er et vendepunkt, dagene bliver længere og solen vender tilbage. Vi lader op til årets korteste dag d. 22. december og hører om skulpturer, hvor solen, vendepunktet og forandringen spiller en afgørende rolle. Den egyptiske balsameringsgud Anubis, tager os med på den videre færd til en ceremoni, hvor hjertet bliver vejet. Vi skal møde Christian Lemmerz’ gådefulde Todesfigur, og høre om Mithras drab på den hellige tyr, som symbol på forår og genfødsel. Oplev vintersolhverv og Glyptotekets fascinerende skulpturer, som sætter julen i helt anderledes lys.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Husk, at Picnic altid serverer lækker frokost/middag med udsigt til Vinterhaven. Bestil bord her

 

Vintersolhverv

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscafé

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.