Foto og film

Som gæst på Glyptoteket er du som udgangspunkt velkommen til at tage billeder og filme. Hvis formålet med dit besøg på Glyptoteket udelukkende er at tage billeder eller optage video (privat eller professionelt) skal du altid søge om tilladelse på forhånd. Undtagelsesvist kan der være særudstillinger, hvor fotografering ikke er tilladt. Da vi er et museum, skal du tage hensyn til de andre gæster samt kunsten. Derfor gælder følgende regler:

Privat fotografering og filmoptagelse
Du skal ikke søge om foto- og filmtilladelse, men blot tage højde for disse forholdsregler:

  • Du må fotografere over hele museet, medmindre andet angives af skilte eller vagtpersonale.
  • Du må ikke bruge lamper, stativer og selfie-stænger.
  • Du må gerne bruge blitz – bare ikke i vores udstillinger med malerier.
  • Dine optagelser skal være til mindst mulig gene for de øvrige gæster.
  • Enhver henstilling fra museets vagter skal efterkommes.
  • Billederne må ikke bruges kommercielt – det betyder blandt andet, at det ikke er tilladt at tagge tøj, bruge billederne på kommercielle hjemmesider, i forbindelse med betalte partnerskaber på sociale medier m.m. Hvis du er i tvivl, så kontakt os på info@glyptoteket.dk
  • Det er muligt at tage bryllupsfotos på Glyptoteket. Vi har dog begrænset bryllupsoptagelser til et særlig smukt område med udsigt til Vinterhaven, hvor I i fred og ro kan fotografere. Ved ankomst vil vores vagter hjælpe jer på vej. Bryllupsfotografering skal ligeledes foretages uden brug af lamper, stativ og andet ekstraudstyr. Entré til museet skal betales.

Professionel fotografering og filmoptagelse
Ved professionelle og semiprofessionelle (inkl. projekter ifm. uddannelse) foto- og filmoptagelser skal du altid søge om tilladelse på forhånd. En foto- eller filmtilladelse vil indeholde retningslinjer for optagelserne.

Tilladelse gives ikke til optagelser, der fx har til hensigt at:

  • Markedsføre produkter (herunder musik- og modeoptagelser, inkl. projekter ifm. uddannelse) gennem museets samlinger og lokaler. Det inkluderer også branding af produkter på sociale medier.
  • Foretage trykte eller digitale publiceringer, der ikke foregår i museets regi

For spørgsmål og foto- eller filmtilladelse bedes du kontakte os på info@glyptoteket.dk

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.