Glypto-lege. Print ud og tag med

Må man lege på Glyptoteket? Ja!

Vi har udviklet vores egne Glypto-lege, som handler om at opleve kunsten og huset på nye måder, få ro på, koncentrere sig og måske få et godt grin. Både børn og voksne kan være med.

Print en eller flere af legene ud hjemmefra, eller find legene på papir i museets billetsalg.

Vi glæder os til at byde jer velkommen. Huset og kunsten er til jer.

Glypto-leg nr. 1: Den Store Findeliste (download PDF)

Glypto-leg nr. 2: Turen til Herkules (download PDF)

Glypto-leg nr. 3: Din Egen Vej (download PDF)

Hvis I er glade for Glypto-legene, vil I nok også synes om vores Safari-hæfte, hvor I skal finde vej gennem museet og løse sjove opgaver. Safari-hæftet er også gratis og findes ved billetsalget.

Læs om Safarien her.

Som et led i folketingets ‘sommerpakke’ er entrépriserne i perioden 27/6-9/8 reduceret med 50%.
Børn under 18: Gratis

Læs mere om entré her.

 

Stefan og statuerne

Glyptoteket er fyldt med smukke gamle statuer. Fint nok, men hvordan laver man en statue? Hvem er de? Og hvorfor er mange af dem gået helt i stykker?

I denne miniserie drøner Stefan rundt på Glyptoteket og prøver at give gode svar på gode simple spørgsmål. Der er grin og skøre indfald, viden og ideer til, hvad I kan snakke om og kigge efter, når I er på museum.

Episode 1: Hvem er statuerne?
På Glyptoteket kan man møde en statue af Odysseus, der var tyve år om at komme hjem til sin kone, og en farao med kunstigt skæg, der påstår, at han stadig er i live. Her fortæller Stefan, hvordan man kan kende alle de skøre stenmennesker, når man kommer ind på museet.

Alle tiders Glyptotek for børn

På Glyptoteket er der plads til de store tanker og ro til at forsvinde i en lille detalje. I kan for eksempel møde Vandmoderen og guldfiskene i vinterhaven og stå under de smukke palmer, som Glyptotekets grundlægger, Carl Jacobsen, fik af sin mor for mere end 100 år siden. De modige kan gå i mumiekælderen og se vaskeægte mumier, og i den antikke samling kan I finde guder og helte fra den græske mytologi.

Glyptoteket vrimler også med dyr: flodheste, løver, ørne, hunde, geder og mange flere – hvor mange kan I finde? Hvis I kan lide at tegne, er der også rig mulighed for det – bliv inspireret af gulvmønstre, hieroglyffer, landskabsmalerier, balletdanserinder i bronze og meget mere.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.