Børn på Glyptoteket

På Glyptoteket kan børn og deres voksne sammen gå på opdagelse i museets samlinger. Her er plads til de store tanker og ro til at forsvinde i en lille detalje. Går I på egen hånd, kan I f.eks. møde Vandmoderen og guldfiskene i vinterhaven og stå under de smukke palmer, som Glyptotekets grundlægger, Carl Jacobsen, fik af sin mor for mere end 100 år siden – kan I se, at de er ved at vokse ud gennem taget? De modige kan gå i mumiekælderen og se vaskeægte mumier, og i den antikke samling kan I møde Herkules (grækerne kaldte ham Herakles), som I måske kender fra Disneys tegnefilm.

Glyptoteket vrimler også med dyr: flodheste, løver, ørne, hunde, geder og mange flere – hvor mange kan I finde? Hvis I kan lide at tegne, er der også rig mulighed for det – bliv inspireret af gulvmønstre, hieroglyffer, landskabsmalerier, balletdanserinder i bronze og meget mere.

I kan også tage på safari i skulptursamlingen, hvor I skal finde vej gennem museet og løse sjove opgaver. Safari-hæftet er gratis og udleveres ved billetsalget.

Vi afholder løbende børneomvisninger og ferieaktiviteter. Hold dig opdateret i kalenderen for børn her.

ENTRÉ
Voksne: 115 DKK
Årskort: Gratis
Gruppebillet (10 el. flere): 100 DKK
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
Under 18: Gratis

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.