Picnic – museets café

Da Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1882, var formålet ikke kun at give københavnerne et nyt kunstmuseum. Det var også at give dem en oase med Vinterhaven som det frodige omdrejningspunkt, der skulle give hver enkelt gæst en mulighed for at koble af fra hverdagen og gøre besøget til en uforpligtende nydelse.

På Picnic – museets café har vi genskabt en ny og moderne version af Carl Jacobsens tanker om en oase. Her inviterer vi dig på vores version af en picnic.

Picnic har åbent i løbet af alle museets åbningsdage fra tirsdag til søndag, og er placeret lige ved den smukke Vinterhave, hvorfra der serveres velsmagende frokostanretninger, desserter, kaffe og andre drikkevarer.

Bemærk venligst, at der skal betales entré til Glyptoteket for at besøge Picnic. Hver tirsdag er der dog gratis adgang til både museet og Picnic. Bemærk dog, at det ikke er muligt at booke bord om tirsdagen.

Menu
På Picnic serverer vi moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke. Udgangspunktet er velkendte klassikere, men madens komposition og udtryk gentænkes og tilføjer smagsoplevelsen overraskende nuancer.

Se vores menukort

Til grupper over 7 personer tilbyder vi:

  • Koldrøget laks + delesalat
  • 1 glas vin eller fadøl
  • Vand m/u brus
  • Kaffe + sødt

325,- pr. person

Book bord

Kontakt os venligst på 33418128 eller picnic@glyptoteket.dk, hvis du ønsker at booke større selskaber end 7 personer.
Vær opmærksom på at telefon samt mail ikke er bemandet mandage og tirsdage. Telefonen bliver kun besvaret onsdag-fredag kl. 10-12.

Bemærk, at det ikke er muligt at booke bord om tirsdagen.

Torsdag aften
Hver torsdag aften holder Picnic åbent. Der vil løbende være nye indslag og events, og det er muligt at bestille bord disse aftener.

Om navnet Picnic
På Glyptoteket kan du holde ”picnic” i det grønne hele året – også selvom vejret er gråt og ubarmhjertigt udenfor. Navnet er ligeledes inspireret af Glyptotekets stærke franske forbindelse: Carl Jacobsens store samling af franske skulpturer og sønnen Helge Jacobsens omfattende samling af franske, impressionistiske malerier. Derfor er det helt oplagt, at caféens navn skulle findes i det franske sprog (pique-nique på fransk, senere picnic på engelsk).

Særarrangementer
Ved reservation til selskaber på mere end 30 personer eller arrangementer uden for Glyptotekets åbningstider, rettes henvendelse til arrangement@glyptoteket.dk

Virksomheder

Glyptotekets smukke kulturhistoriske bygning rummer et hav af muligheder. Fra de små intime arrangementer til de storslåede receptioner for op til 700 gæster.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.