Gilgamesh – en forestilling af Hotel Pro Forma. 4. – 28. april 2019

ALLE FORESTILLINGER ER UDSOLGT

Der er tyranni, eventyr, kærlighed, sorg og jagten efter udødelighed på programmet, når Hotel Pro Forma til april fortæller verdens ældste historie, Gilgamesh, i ord og musik på Glyptoteket. Forestillingen er en musikalsk vandring med tableauer skabt til de 15 udstillingssale omkring festsalen i Ny Carlsberg Glyptotek.

Det klassiske epos om Kong Gilgamesh blev nedskrevet med kileskrift i lertavler for 4.000 år siden i oldtidens Mesopotamien. Siden har fortællingen som en litterær ildkugle brændt sig vej gennem verdenshistorien.

Nu har digter Morten Søndergaard gendigtet fortællingen på dansk i samarbejde med assyriolog og Ph.d.-stipendiat Sophus Helle, hvis nyoversættelse udgives af forlaget Gyldendal samtidigt med forestillingens premiere.

Medvirkende

Skuespiller Niels Anders Thorn
Rapper Manus Bell
Performer Sara Emilie Anker-Møller
Live musik af fire musikere fra Figura Ensemble
Scenografi skabt af Kirsten Dehlholm, Barbora Skaburske og Atelier Hotel Pro Forma

Program følger.

Om Hotel Pro Forma

Efter en årrække med høj international aktivitet er Hotel Pro Forma nu både tilbage på dansk grund og på Ny Carlsberg Glyptotek. Netop på Glyptoteket har Kirsten Dehlholm tidligere, i perioden 1978-92, skabt fem legendariske performanceforestillinger.

Gilgamesh er første del af Hotel Pro Formas store underverdenstrilogi. Med afsæt i oldtidens ur-fortællinger om underverdenen skaber Kirsten Dehlholm og Hotel Pro Forma, hen over de næste tre sæsoner, en trilogi af forestillinger: Gilgamesh, Amduat og Operation: Orfeo.

Læs mere om Hotel Pro Forma her

4. april kl. 17: UDSOLGT

5. april kl. 15.30: UDSOLGT

6. april kl. 15.30: UDSOLGT

7. april kl. 15.30: UDSOLGT

11. april kl. 17.30: UDSOLGT. Samtale med instruktør Kirsten Dehlholm og forfatter Morten Søndergaard inden forestillingen.

12. april kl. 15.30: UDSOLGT

13. april kl. 15.30: UDSOLGT

14. april kl. 15.30: UDSOLGT

25. april kl. 19.30: UDSOLGT

26. april kl. 15.30: UDSOLGT

27. april kl. 15.30: UDSOLGT.

28. april kl. 15.30: UDSOLGT

Projektet er støttet af:

Konsul George Jorck og Hustru Emma