Golden Days Festival på Glyptoteket

Spotudstilling, Slow. og særomvisninger for både børn og voksne. I forbindelse med Golden Days Festival inviterer Glyptoteket indenfor til en række af aktiviter, der har særligt fokus på Carl Jacobsen og hans passion for kunst. Det hele løber af stablen 2.-17. september 2017.

BRYGGEREN CARL JACOBSEN
Golden Days Festival sætter i år fokus på Københavns 850 års jubilæum, og sammen med resten af Carlsbergfamilien sætter Glyptoteket fokus på museets grundlægger Carl Jacobsen.

Hele livet igennem blandede Carl Jacobsen sig i byen København og dens udsmykning, og Carl er til dato den største danske kunstmæcen. Carls passion for kunst kan ses mange steder i København, og Carl er derfor én ud af ti store Københavnere, der i Golden Days’ program er med til at fortælle historien om København.
Læs mere her

PROGRAM

2.-17. september:

 • Spotudstilling: Oldtid og samtid: samlerens passioner
  Carl Jacobsens passion for at samle var et livsvarigt evighedsprojekt, som viser hans altoverskyggende kærlighed til kunsten og kunsthistorien. Han nåede at erhverve mere end 3.000 genstande og var personligt involveret i alle beslutninger om køb af kunst til sit Glyptotek. Gennem udvalgte genstande fra Carl Jacobsens alsidige samlinger sætter denne lille spotudstilling fokus på hans samlerpassion, idealer og kærlighed til både oldtidens og samtidens kunst.

Fri adgang, når entréen er betalt.


3. september:

 • Kl. 12.00. Følsomt! Rør ved Carls yndlingsskulpturer
  Særomvisning for børn
  Carl Jacobsen elskede at samle på skulpturer. Kom med på en enestående sanseoplevelse, når vi med hvide specialhandsker fornemmer livlige former, glatte overflader og skjulte detaljer på nogle af Carls yndlingsskulpturer.
 • Kl. 13.00. Mursten, myter og mausoleum. Rundt om Carl Jacobsens Glyptotek
  Særomvisning
  Udefra og ind. På Carl Jacobsens Glyptotek vrimler det med gode fortællinger fra oldtiden til i dag. Men hvad med de fortællinger, som findes på Glyptotekets detaljerede facade? Tag med på en omvisning udenfor, og hør om Carl Jacobsens Glyptotek – fra mursten til mausoleum.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Entré til museet.


7. september:

 • kl. 19.30. Huset rundt. Carl Jacobsens mesterværker
  Særomvisning
  Glyptotekets grundlægger Carl Jacobsen var en passioneret samler. Kom med på en omvisning huset rundt, og hør om Jacobsens samling af mesterværker fra oldtidens Ægypten, Grækenland og Rom til fransk og dansk kunst fra det 19. århundrede.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Entré til museet.


10. september:

 • Kl. 12.00. Carls helteskole: Lær af antikkens helte og guder
  Særomvisning for børn
  På Carl Jacobsens Glyptotek vrimler det med skulpturer af alletiders antikke helte! Kom med på en hæsblæsende tur gennem Carls samling, og lær af de antikke helte. Hvad var det med ham Herakles, hvem var Zeus, og hvordan ser en helt egentlig ud?
 • Kl. 13.00. Min ven Rodin. Jacobsen, Rodin og skulpturen i det 19. århundrede
  Særomvisning
  Kære Rodin! Brygger og grundlægger af Glyptoteket Carl Jacobsen var gode venner med den franske kunstner Auguste Rodin. De var ofte i tæt brevkorrespondance, når Jacobsen skulle købe en ny skulptur af Rodin til sin samling. Tag med på en omvisning, hvor vi zoomer ind på skulpturens udvikling fra den traditionelle akademiskulptur til Rodins banebrydende skulpturer, som Jacobsen var så fascineret af.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Entré til museet.


14. september:

 • Kl. 17.00-22.00. Slow. – en aften om passion
  Kom med til en specialudgave af Glyptotekets aftenkoncept Slow. Under temaet PASSION byder vi på talks, toner, performance og særomvisninger, der går tæt på kunsten og på museets grundlægger, bryggeren Carl Jacobsen. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt.
  Læs mere her

17. september:

 • Kl. 12.00. Carls guddommelige samling. Historier fra oldtidens Ægypten
  Særomvisning for børn
  Kan du lide gode historier? Det kunne Carl Jacobsen! På Glyptoteket kan du komme med på en spændende opdagelsesrejse, når vi går om bord i Carls ægyptiske samling, hvor fortryllende historier om guder, faraoner og magiske hieroglyffer folder sig ud. Kom med!
 • Kl. 13.00. Jacobsens vinterhave: Kunst i palmernes skygge
  Særomvisning
  For Carl Jacobsen, brygger og grundlægger af Glyptoteket, var det vigtigt, at Glyptoteket skulle være et sted, som byens borgere følte sig draget imod. Fra en tid, hvor de færreste ved selvsyn havde set palmer i deres naturlige omgivelser, ønskede Jacobsen at invitere til et besøg, som kunne tale til alle sanser. Hør klassisk arkæolog Anne Marie Nielsen og gartner Inge Lindhart fortælle om kunst i palmernes skygge.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Entré til museet.

Udstillinger

Glyptotekets udstillinger præsenterer kunstværker og kulturhistoriske genstande.

Café Glyptoteket

Nyd delikate snacks eller en skøn frokost med udsigt over Glyptotekets smukke Vinterhave.

Kalender

Se hvad der sker på Glyptoteket.