Arkitekturen

Glyptotekets arkitektur er uden sidestykke. Hele tre af dansk arkitekturs store navne har gennem tiden sat deres præg på museet.

Et museum – flere huse
Vilhelm Dahlerup (1836-1907) tegnede museets første bygning, som blev indviet i 1897, og som i dag huser bl.a. Dansk og fransk skulptur og Dansk guldalder. Den trefløjede bygning er skabt i historicistisk stil med inspiration fra den venetianske renæssance.

Det indre er rigt udsmykket med bemalede lofter, mosaikgulve, marmorsøjler og relieffriser langs væggene.

Dahlerup er også arkitekten bag museets Vinterhave fra 1906. Samme år åbnede arkitekt Hack Kampmanns (1856-1920) bygning, skabt til Glyptotekets antikke samling, bl.a. Græsk og romersk skulptur og Ægypten. Bygningens fire fløje har den søjleprydede Festsal som omdrejningspunkt. Stilen er mere klassisk, og facaden mod syd krones af en trappepyramide.

I 1996 opførte arkitekt Henning Larsen (1925-2013) Glyptotekets seneste store tilbygning. Den moderne, klimastyrede bygning rummer Fransk maleri i tre etager og afsluttes af en tagterrasse med én af byens bedste udsigter. Larsen har ladet sig inspirere af både antikke ægyptiske bygværker og af de smalle gader i de små bjergbyger omkring Middelhavet.

I 2006 åbnede Middelhavshorisonten – et stort udstillingsområde med introduktion til antikkens kulturer og de tidlige imperier i Mellemøsten.

Udstillinger

Glyptotekets udstillinger præsenterer kunstværker og kulturhistoriske genstande.

Café

Nyd delikate snacks eller en skøn frokost med udsigt over Glyptotekets smukke Vinterhave.

Kalender

Se hvad der sker på Glyptoteket.