1

Gratis omvisning

Lige siden brygger Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1897, har det været tradition at modtage museets gæster med nærværende omvisninger varetaget af engagerede kunst- og fagspecialister.

På udvalgte dage tilbyder Glyptoteket gratis omvisninger for museets besøgende.
Se de gratis omvisninger her

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger.
Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen.
Der udleveres maks to billetter pr. person.

Privat omvisning VOKSNE

Nyd en lystvandring i museets smukke sale, mens udvalgte mesterværker fra samlingen præsenteres af Glyptotekets fagspecialister.

Varighed: 45-60 min.
Antal: Max. 30 personer

Booking og pris
Omvisningen skal bestilles senest 14 dage i forvejen.
Ring på 3341 8111 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk

Privatomvisning koster 975 kr.
Prisen er eksklusiv entré til museet.

Entré betales ved ankomsten til museet:

Voksne: 115 DKK (inkl. særudstilling)
Gruppebillet (10 el. flere): 100 DKK pr. person
Under 27: 85 DKK (inkl. særudstilling)
Under 18: Gratis
Tirsdag: Gratis
Særudstilling om tirsdagen: 60 DKK

Se alle vores omvisninger for voksne nedenfor

Omvisning i særudstillingen. Druk og dannelse

Året er 1830. I den lille franske by Berthouville er en bonde i gang med at pløje sin mark, da han pludselig rammer noget ganske exceptionelt: en romersk sølvskat! Hør fortællingen om fundet af kostbare drikkebægere, fade, kander og statuetter i sølv, i alt 25 kg. Alle brugt og ofret til Merkur af rige romere, der befandt sig i Gallien (Frankrig) for godt 2000 år siden. Kom helt tæt på de velhavende romeres ekstravagante luksusliv, når vi afkoder de rigt udsmykkede sølvgenstande og bringer deres historier til live. Og lad dig forføre af funklende luksus, når vi blænder op for den antikke verdens skatte af guld, perler og ædelstene.

Carls store kærlighed. Husets highlights

Fortællingen om Glyptoteket er uløseligt forbundet med brygger Carl Jacobsens store kærlighed til skulpturen. Musikken, en næsten nøgen og violinspillende marmorkvinde, var hans første kærlighed. Eventyret og forelskelserne tog fart i takt med Carls samlergerning. I 1888 skænkede han sin enorme samling af skulpturer og kunst til den danske stat og lagde kimen til Glyptoteket, som i dag rummer en samling i verdensklasse af skulpturer fra antikken, den ægyptiske oldtid samt fransk og dansk skulptur fra det 19. og 20. århundrede. Senere kom også en imponerende samling af fransk maleri til med kunstnere som Monet, van Gogh, Gauguin og Degas. Vi tager dig og dine gæster med rundt på hele museet, hvor der stilles skarpt på Glyptotekets absolutte highlights.

Begyndelsen til det hele. Glyptotekets ægyptiske samling

Glyptotekets grundlægger. brygger Carl Jacobsen, samlede også på old-ægyptisk kunst, og hans første ægyptiske erhvervelse var en smukt dekoreret mumiekiste. I dag rummer samlingen mere end 300 værker, der stammer fra en periode på mere end 3000 år. Denne lange tidsperiode gør det muligt både at se udviklingen af den ægyptiske kunst og hovedværker fra hver periode, fra monumentale skulpturer til de mange ægyptiske guders verden og de magiske hieroglyffer. Og selvfølgelig også de både skræmmende og dragende mumier. Bestil din egen private omvisning, hvor vi dykker ned i det bedste af det bedste fra Glyptotekets ægyptiske samling.

Mennesket i marmor. Glyptotekets antiksamling

Glyptotekets grundlægger, brygger Carl Jacobsen, købte stort ind af antik græsk og romersk skulptur. Oplev de gamle græske filosoffer, den underskønne Venus, romerske kejsere og krigeriske amazoner. Glyptotekets samling af antik skulptur er af en exceptionel høj kvalitet og rummer adskillige mesterværker fra den græsk-romerske verden. Museets forskere har gjort banebrydende opdagelser af farvespor på flere af skulpturerne, og på din omvisning får du og dine gæster også et indblik i den nyeste viden om antikkens farverige skulpturer. Nyd en privat lystvandring i Glyptotekets smukke sale og oplev museets vidunderlige antikke mesterværker.

Franske mesterværker

Oplev mesterværker af Monet, Degas, van Gogh og Gauguin. Glyptotekets franske malerisamling er en blændende opvisning af mesterværker fra midten af 1800-tallet og frem til begyndelsen af det 20. århundrede. Bestil en lystvandring i Glyptotekets smukke sale, hvor du også vil møde mesterlige skulpturer af blandt andre billedhuggerne Carpeaux og Rodin.

Dansk guldalder

Glyptotekets samling af dansk guldalderkunst viser noget af det bedste, som landets 1800-talsmalere kunne præstere. Tag med tilbage til guldalderens København, og mød Eckersberg og co. Hør om dannelsesrejser, drømme om antikken, friluftsmaleri og modelstudier, og oplev dansk kunsts første store opsving med alt, hvad det indebar: idylliske hverdagsskildringer, borgerskabets selviscenesættelse og nordiske guder i græsk forklædning.

 

Læs mere +

Privat omvisning. BØRN

Det er for børn!
Skal du holde fødselsdag eller lave noget helt særligt med dine venner, kan du komme med en omviser rundt på museet og høre om mumie-mysterier, se på tegneserier i sten, skrive dit navn med hieroglyffer eller gå til heltetræning med Herkules. Book en tid og skriv til os, så kan vi sammen tilrettelægge din aktivitet.

Varighed: 45-60 min.
Antal: Max. 30 personer

Booking og pris
Omvisningen skal bestilles senest 14 dage i forvejen.
Ring på 3341 8111 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk

Privatomvisning koster 975 DKK.
Prisen er eksklusiv entré til museet.

Entré betales ved ankomsten til museet:

Voksne: 115 DKK (inkl. særudstilling)
Gruppebillet (10 el. flere): 100 DKK pr. person
Under 27: 85 DKK (inkl. særudstilling)
Under 18: Gratis
Tirsdag: Gratis
Særudstilling om tirsdagen: 60 DKK

Se alle vores omvisninger for børn nedenunder.

Heltetræning. Lær af antikkens helte og guder

Zeus var guden over dem alle, og ved hans side var hans kone, Hera. Men hvem var det nu lige, der var gudinde for kærlighed? Og hvad var det med helten Herakles og hans imponerende kampe mod monstre og vilde dyr? Kom med på en hæsblæsende tur gennem Glyptotekets antiksamling fyldt med historier om krig, kærlighed, jalousi og heltemod

Tegneserier i sten

Har du nogensinde læst en tegneserie skåret ind i sten? Carl Jacobsen, som grundlagde Glyptoteket, samlede på mange ting fra det gamle Rom og Grækenland. Blandt andet samlede han på romerske sarkofager, som er store stenkister til at begrave de døde i. Sarkofagerne var udsmykket med billedfortællinger fra den græske og romerske verden. Men hvordan kan man fortælle gode historier uden ord – og så i sten? Sammen går vi på opdagelse i antikkens tegneseriefortællinger. Obs. Begrænset deltagerantal max 10 børn. I forløbet skal børnene tegne skitser af sarkofagernes detaljer.

 

Mumiernes verden

Kom med på en tur gennem de gamle ægypteres dødsrige og hør om mumier, balsamering og begravelse i det gamle Ægypten. Inden vi stiger ned i dødsriget, ser vi nærmere på, hvorfor de gamle ægyptere mente, at det var så vigtigt at balsamere de døde.

 

Den mægtige farao

Farao i det gamle Ægypten var det nærmeste, man kunne komme på en gud. Han fik bygget kæmpe pyramider og storslåede templer med mange statuer af sig selv og guderne. Kom og hør om nogle af de mange faraoner, hvoraf en af dem fik mere end 100 børn. En anden kunne overhovedet ikke lide de gamle guder, mens en tredje farao var særlig glad for krokodilleguden. Til sig selv og krokodilleguden byggede han et enormt tempel med så mange rum, at man kaldte det en labyrint. Vi ser på statuerne og taler om, hvordan det var at være farao over Ægypten.

 

Skulptur Moves

Glyptotekets skulpturer er lavet af hård sten, størknet gips eller bronze – alligevel er de fulde af bevægelse. Sammen efterligner vi sjove og dramatiske skulpturbevægelser. Du behøver ikke at kunne danse for at være med, men du skal være god til at bruge øjnene og parat til at kopiere skulpturernes bevægelser fra tåspids til næsetip. Samtidig undersøger vi, hvad bevægelserne fortæller os. Hvad betyder f.eks. en bøjet ryg med spændte muskler? Og hvordan er en skulptur dynamisk, rytmisk eller statisk?

 

Utæmmet! Museums-safari

Har du nogensinde stået overfor en drabelig bronzetiger, der flænser en asiatisk krokodille. Tag med på museums-safari, hvor vi sniger os ind på farlige dyrearter, du kender, og mærkværdige væsner, du med garanti aldrig før har set. Vi går på opdagelse i skulpturens livagtige detaljer og hører om, hvordan kunstneren studerede de utæmmede, vilde dyr foran burene i Zoo for derefter at skabe dem i værkstedet. Nok er Glyptotekets dyr lavet af marmor, bronze eller gips, men hvis du lytter godt efter, kan du høre dem brøle, smaske og knurre.

Læs mere +

Café Glyptoteket

Nyd delikate snacks eller en skøn frokost med udsigt over Glyptotekets smukke Vinterhave.

Besøg

Planlæg dit besøg på Glyptoteket.

Undervisning

På Glyptoteket kan skoleklasser fordybe sig i alt fra oldtidens Ægypten til guldaldermalernes penselstrøg