Gratis omvisning

Lige siden brygger Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1897, har det været tradition at modtage museets gæster med nærværende omvisninger varetaget af engagerede kunst- og fagspecialister.

På udvalgte dage tilbyder Glyptoteket gratis omvisninger for museets besøgende.

Se de gratis omvisninger her

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger.
Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen.
Der udleveres maks to billetter pr. person.

Privat omvisning VOKSNE

Nyd en lystvandring i museets smukke sale, mens udvalgte mesterværker fra samlingen præsenteres af Glyptotekets fagspecialister.

Varighed: 45-60 min.
Antal: Max. 30 personer

Booking og pris
Omvisningen skal bestilles senest 14 dage i forvejen.
Privatomvisning koster 975 kr.
Prisen er eksklusiv entré til museet.

Se alle vores omvisninger for voksne nedenfor

Odilon Redon. Into the Dream

Odilon Redon (1840-1916) er en sammensat og drømmerisk kunstner, der er berømt for finurlige kompositioner i sort-hvid grafik og fantasifulde pasteller og oliemalerier i stærke farver. Inspirationen til sine værker finder Redon i alt fra naturvidenskab, religion og litteratur til musik, fabler og mytologier. Kom med på en omvisning, der dykker ned i kunstnerens ursuppe gennem en række temaer, som Redon kredser om i sin kunst  – temaer, som er lige så aktuelle for os i dag, som de var for Redon dengang.

Book omvisning

 

Carls store kærlighed. Husets highlights

Fortællingen om Glyptoteket er uløseligt forbundet med brygger Carl Jacobsens store kærlighed til skulpturen. Musikken, en næsten nøgen og violinspillende marmorkvinde, var hans første kærlighed. Eventyret og forelskelserne tog fart i takt med Carls samlergerning. I 1888 skænkede han sin enorme samling af skulpturer og kunst til den danske stat og lagde kimen til Glyptoteket, som i dag rummer en samling i verdensklasse af skulpturer fra antikken, den ægyptiske oldtid samt fransk og dansk skulptur fra det 19. og 20. århundrede. Vi tager dig og dine gæster med rundt på hele museet, hvor der stilles skarpt på Glyptotekets absolutte highlights.

Book omvisning

 

Begyndelsen til det hele. Glyptotekets ægyptiske samling

Glyptotekets grundlægger. brygger Carl Jacobsen, samlede også på old-ægyptisk kunst, og hans første ægyptiske erhvervelse var en smukt dekoreret mumiekiste. I dag rummer samlingen mere end 300 værker, der stammer fra en periode på mere end 3000 år. Denne lange tidsperiode gør det muligt både at se udviklingen af den ægyptiske kunst og hovedværker fra hver periode, fra monumentale skulpturer til de mange ægyptiske guders verden og de magiske hieroglyffer. Og selvfølgelig også de både skræmmende og dragende mumier. Bestil din egen private omvisning, hvor vi dykker ned i det bedste af det bedste fra Glyptotekets ægyptiske samling.

Book omvisning

 

Mennesket i marmor. Glyptotekets antiksamling

Glyptotekets grundlægger, brygger Carl Jacobsen, købte stort ind af antik græsk og romersk skulptur. Oplev de gamle græske filosoffer, den underskønne Venus, romerske kejsere og krigeriske amazoner. Glyptotekets samling af antik skulptur er af en exceptionel høj kvalitet og rummer adskillige mesterværker fra den græsk-romerske verden. Museets forskere har gjort banebrydende opdagelser af farvespor på flere af skulpturerne, og på din omvisning får du og dine gæster også et indblik i den nyeste viden om antikkens farverige skulpturer. Nyd en privat lystvandring i Glyptotekets smukke sale og oplev museets vidunderlige antikke mesterværker.

Book omvisning

 

Franske mesterværker

Den permanente samling af fransk maleri er desværre lukket på grund af vores særudstilling ’Odilon Redon. Into the Dream’ . Det er derfor heller ikke muligt at booke omvisningen Franske Mesterværker.

Oplev mesterværker af Monet, Degas, van Gogh og Gauguin. Glyptotekets franske malerisamling er en blændende opvisning af mesterværker fra midten af 1800-tallet og frem til begyndelsen af det 20. århundrede. Bestil en lystvandring i Glyptotekets smukke sale, hvor du også vil møde mesterlige skulpturer af blandt andre billedhuggerne Carpeaux og Rodin.

 

Dansk guldalder

Glyptotekets samling af dansk guldalderkunst viser noget af det bedste, som landets 1800-talsmalere kunne præstere. Tag med tilbage til guldalderens København, og mød Eckersberg og co. Hør om dannelsesrejser, drømme om antikken, friluftsmaleri og modelstudier, og oplev dansk kunsts første store opsving med alt, hvad det indebar: idylliske hverdagsskildringer, borgerskabets selviscenesættelse og nordiske guder i græsk forklædning.

Book omvisning

 

Læs mere +

Privat omvisning BØRN

Det er for børn!
Skal du holde fødselsdag eller lave noget helt særligt med dine venner, kan du komme med en omviser rundt på museet og høre om mumie-mysterier, se på tegneserier i sten, skrive dit navn med hieroglyffer eller gå til heltetræning med Herkules.

Book en tid

– og skriv til os på booking@glyptoteket.dk, så kan vi sammen tilrettelægge din aktivitet.

Varighed: 45-60 min.
Antal: Max. 30 personer

 

Café Glyptoteket

Nyd delikate snacks eller en skøn frokost med udsigt over Glyptotekets smukke Vinterhave.

Besøg

Planlæg dit besøg på Glyptoteket.

Undervisning

På Glyptoteket kan skoleklasser fordybe sig i alt fra oldtidens Ægypten til guldaldermalernes penselstrøg