1

Gratis omvisning

Lige siden brygger Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1897, har det været tradition at modtage museets gæster med nærværende omvisninger varetaget af engagerede kunst- og fagspecialister.

På udvalgte dage tilbyder Glyptoteket gratis omvisninger for museets besøgende.
Se de gratis omvisninger her

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger.
Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen.
Der udleveres maks to billetter pr. person.

Privat omvisning - voksne

Nyd en lystvandring i museets smukke sale, mens udvalgte mesterværker fra samlingen præsenteres af Glyptotekets fagspecialister.

Varighed: 45-60 min.
Antal: Max. 30 personer

Booking og pris
Omvisningen skal bestilles senest 14 dage i forvejen.
Ring på 3341 8111 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk

Privatomvisning koster 975 kr.
Prisen er eksklusiv entré til museet.

Se alle vores omvisninger for voksne nedenfor

Druk og dannelse

Omvisning i særudstillingen ’Beriget og beruset. Forsvundne skatte fra Romerriget

Året er 1830. I den lille franske by Berthouville er en bonde i gang med at pløje sin mark, da han pludselig rammer noget ganske uventet: en romersk sølvskat!

Hør fortællingen om fundet af i alt 25 kg sølv i form af kostbare drikkebægre, fade, kander og statuetter. Det fornemme service blev brugt til fest og senere ofret til Merkur af de rige romere, der befandt sig i Gallien (i dag Frankrig) for godt 2000 år siden. Kom helt tæt på de velhavende romeres dekadente fester og dannelseskultur, når vi afkoder de rigt udsmykkede sølvgenstande og bringer deres historier til live. Lad dig forføre af funklende luksus, når vi blænder op for den antikke verdens skatte af guld, perler og ædelstene.

 

Carls store kærlighed

Fortællingen om Glyptoteket er uløseligt forbundet med brygger Carl Jacobsens store kærlighed til skulpturen. La Musique – en violinspillende og næsten nøgen marmorkvinde – var hans første kærlighed. Eventyret og forelskelserne tog fart i takt med Carls samlergerning. I 1888 skænkede han sin enorme samling af skulpturer og kunst til den danske stat og lagde kimen til Glyptoteket, som i dag rummer en samling i verdensklasse af skulpturer fra antikken, den ægyptiske oldtid samt fransk og dansk skulptur fra det 19. og 20. århundrede. Omvisningen tager dig med rundt på hele museet, hvor der stilles skarpt på Glyptotekets absolutte highlights

 

Antikken i farver

Antikken var hvid – marmorhvid! Den antagelse har i århundreder været bærende i fortællingen om den vestlige kulturs oprindelse. Men antikkens skulptur og arkitektur var langt fra hvid.  Denne omvisning giver et grundigt indblik i den verden af farver, som ikke desto mindre gemmer sig bag forestillingen om den hvide marmor. Gennem et nøje planlagt samarbejde mellem billedhugger og maler er skulpturen kommet til live på en måde, som vil overraske og imponere de fleste. Kom helt tæt på en farverig verden af skulptur og arkitektur – fra mikroskopiske farvespor til fantastiske rekonstruktioner

 

Lemlæstet og smuk. Antikken restaureret

Ansigter uden næser og kroppe med manglende arme og ben. Sådan er vi vant til at se antikkens skulpturer, efter at de har været udsat for årtusinders slid og ødelæggelser. Alligevel fremstår de ofte i bedre stand, end da de oprindeligt blev fundet af arkæologer. Kom nærmere på det restaureringsarbejde, som ofte er langt mere omfattende, end hvad skulpturen røber ved første øjekast. På omvisningen går vi tæt på nogle af hovedværkerne i Glyptotekets samling af antikke skulpturer, ligesom vi ser på, hvilken betydning skulpturernes tidligere historie og århundreders skiftende holdninger til restaurering har haft for deres fremtoning i dag.

 

Fra blok til krop. Fransk og dansk skulptur

Tag med på lystvandring i Glyptotekets enestående samling af dansk og fransk skulptur fra det 19. og 20. århundrede, og forkæl øjnene med mesterværker af de franske salonkunstnere, af banebryderen Rodin samt af store danske mestre som Bissen og Jerichau. Hør om, hvordan menneskekroppe i marmor og bronze afslører kunstneriske ambitioner og drømme om at overvinde materialet og forvandle den rå stenblok til vovede former og dramatiske skæbner. Skulpturen fejrer samtidig menneskets mangfoldige fortællinger. Her er de unge elskende, de kæmpende og dem, der er tynget af personlig sorg eller fyldt af euforisk lykke. I kunstnernes hænder forvandler materialet sig til levende skildringer, vi kan spejle os i.

 

Fransk maleri nyophængt

Glyptotekets samling af fransk kunst fra det 19. århundrede har gennemgået en gennemgribende forvandling. Kendte mesterværker og sjældent sete værker fra museets gemmer præsenteres i en omvendt kronologisk ophængning. Samlingen spænder over en af de mest hæsblæsende perioder af kunsthistorien; fra 1920’ernes abstrakte farveeksperimenter over impressionisternes voldsomme gennembrud og tilbage til 1820’ernes landskabsstudier, portrætter og historiske malerier. Tag med baglæns i historien og få et indblik i samlingens mesterværker i forhold til tid, udvikling og nybrud.

 

Hieroglyffernes betydning

Den ægyptiske hieroglyfskrift var bygget op af en lang række forskellige tegn fra hverdagen – som f.eks. en skål, en fisk, en mand osv. Derudover havde hvert tegn sin egen lyd. Kun få ægyptere kunne læse og skrive, ligesom kun ganske få havde brug for det. Kom og bliv klogere på de komplicerede hieroglyffer, som i dag er muligt at tyde på baggrund af forskeres stores indsats.

 

Det romerske Ægypten

Omvisningen stiller skarpt på den periode i det gamle Ægypten, hvor landet var underlagt det store, romerske kejserrige. Vi går tæt på en særdeles velbevaret romersk mumie, indhyllet i mumiebandager og udsmykket med et livagtigt portræt, og vi løfter sløret for de undersøgelser, som den har været genstand for de sidste 100 år. Gennem nærstudier af andre mumier undersøger vil ligheder, forskelle men også påvirkninger mellem de ægyptiske og romerske samfund.

 

Læs mere +

Privat omvisning - børn

Glyptotekets skulpturer og malerier er fyldt med fortryllende fortællinger. Sammen vækker vi kunsten til live og får den til at røbe sjove og drabelige historier. Lad magiske hieroglyffer og mumier ledsage børnefødselsdagen eller inviter legegruppen på skulpturdans i Glyptotekets flotte sale.

Varighed: 45-60 min.
Antal: Max. 30 personer

Booking og pris
Omvisningen skal bestilles senest 14 dage i forvejen.
Ring på 3341 8111 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk

Privatomvisning koster 975 kr.
Prisen er eksklusiv entré til museet.

Se alle vores omvisninger for børn nedenunder.

Heltetræning. Lær af antikkens helte og guder

Zeus var guden over dem alle, og ved hans side var hans kone, Hera. Men hvem var det nu lige, der var gudinde for kærlighed? Og hvad var det med helten Herakles og hans imponerende kampe mod monstre og vilde dyr? Kom med på en hæsblæsende tur gennem Glyptotekets antiksamling fyldt med historier om krig, kærlighed, jalousi og heltemod

 

Tegneserier i sten

Har du nogensinde læst en tegneserie skåret ind i sten? Carl Jacobsen, som grundlagde Glyptoteket, samlede på mange ting fra det gamle Rom og Grækenland. Blandt andet samlede han på romerske sarkofager, som er store stenkister til at begrave de døde i. Sarkofagerne var udsmykket med billedfortællinger fra den græske og romerske verden. Men hvordan kan man fortælle gode historier uden ord – og så i sten? Sammen går vi på opdagelse i antikkens tegneseriefortællinger. Obs. Begrænset deltagerantal max 10 børn. I forløbet skal børnene tegne skitser af sarkofagernes detaljer.

 

Mumiernes verden

Kom med på en tur gennem de gamle ægypteres dødsrige og hør om mumier, balsamering og begravelse i det gamle Ægypten. Inden vi stiger ned i dødsriget, ser vi nærmere på, hvorfor de gamle ægyptere mente, at det var så vigtigt at balsamere de døde.

 

Den mægtige farao

Farao i det gamle Ægypten var det nærmeste, man kunne komme på en gud. Han fik bygget kæmpe pyramider og storslåede templer med mange statuer af sig selv og guderne. Kom og hør om nogle af de mange faraoner, hvoraf en af dem fik mere end 100 børn. En anden kunne overhovedet ikke lide de gamle guder, mens en tredje farao var særlig glad for krokodilleguden. Til sig selv og krokodilleguden byggede han et enormt tempel med så mange rum, at man kaldte det en labyrint. Vi ser på statuerne og taler om, hvordan det var at være farao over Ægypten.

 

Skulptur Moves

Glyptotekets skulpturer er lavet af hård sten, størknet gips eller bronze – alligevel er de fulde af bevægelse. Sammen efterligner vi sjove og dramatiske skulpturbevægelser. Du behøver ikke at kunne danse for at være med, men du skal være god til at bruge øjnene og parat til at kopiere skulpturernes bevægelser fra tåspids til næsetip. Samtidig undersøger vi, hvad bevægelserne fortæller os. Hvad betyder f.eks. en bøjet ryg med spændte muskler? Og hvordan er en skulptur dynamisk, rytmisk eller statisk?

 

Utæmmet! Museums-safari

Har du nogensinde stået overfor en drabelig bronzetiger, der flænser en asiatisk krokodille. Tag med på museums-safari, hvor vi sniger os ind på farlige dyrearter, du kender, og mærkværdige væsner, du med garanti aldrig før har set. Vi går på opdagelse i skulpturens livagtige detaljer og hører om, hvordan kunstneren studerede de utæmmede, vilde dyr foran burene i Zoo for derefter at skabe dem i værkstedet. Nok er Glyptotekets dyr lavet af marmor, bronze eller gips, men hvis du lytter godt efter, kan du høre dem brøle, smaske og knurre.

Læs mere +

Café Glyptoteket

Nyd delikate snacks eller en skøn frokost med udsigt over Glyptotekets smukke Vinterhave.

Besøg

Planlæg dit besøg på Glyptoteket.

Undervisning

På Glyptoteket kan skoleklasser fordybe sig i alt fra oldtidens Ægypten til guldaldermalernes penselstrøg