Sommerkoncerter på Glyptoteket

Til august og september slår Glyptoteket dørene op til en ny sæson af klassiske sommerkoncerter i museets smukke festsal.

Bag året stjernespækkede program står koncertmester og kammermusiker, Julie Eskær
og solocellist i Det Kgl. Kapel, Ingemar Brantelid.

Glæd dig til romantiske, dramatiske, medrivende og festlige toner
opført af verdensklasse musikere blandt romerske guder og helte.

Sommerkoncerterne kan opleves hver søndag i august og september kl. 12-13
(undtagen d. 1. september).

Se alle koncerterne nedenfor.

Drømme om Frihed

Sommerkoncert den 4. august kl. 12.

Glæd jer til at opleve Carion Blæserkvintet, der har opnået stor international anerkendelse. Ensemblet har udviklet deres egen unikke stil, hvor musikerne performer udenad og inkluderer elementer af drama, bevægelse og musikalsk “samtale”, som giver en intens og levende oplevelse for publikum. I dette spændende program er det komponisternes drømme om frihed der er i centrum. Værker af bl.a. Mozart, Bartok og Stravinsky, som er skabt efter flugten til friheden; værker, der er skrevet med håb om frihedens komme.

Læs mere

Barok, Nutid og Folkemusik

Sommerkoncert den 11. august kl. 12.

Stjernesolisten Michala Petri og guitarist Lars Hannibal fører os på en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden. Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker. Programmet er varieret både geografisk og tidsmæssigt. Flere af stykkerne er små ”karakterstykker”, og andet er inspireret af folkemusik.

Læs mere

Fransk Romantik og Impressionisme

Sommerkoncert den 18. august kl. 12.

Den unge cellist og internationale prisvinder Jonathan Algot Swensen spiller her sammen med pianisten Elias Holm nogle af cellolitteraturens største franske værker. I Fauré og Franck vækkes de store romantiske følelser, hvorimod Debussys cellosonate repræsenterer den musikalske impressionisme med fantasifulde farver og stemninger. Den gribende cellosats af Messiaen er et guddommeligt værk, der blev komponeret under 2. verdenskrig i en koncentrationslejr og er en lovsang til Jesu evighed.

Læs mere

Guddommelige Schubert

Sommerkoncert den 25. august kl. 12.

Eskær Trioen, der fejrer 25-års jubilæum i år, spiller her Schuberts klavertrio i Es dur. Det er et gigantisk mesterværk, der fører os på en musikalsk rejse med wienerklassisk elegance, drama og bedårende melodier som kun Schubert kunne fremtrylle. Den smukke sørgemarch i 2. sats er inspireret af en svensk folkemelodi, og dette tema bliver endnu engang indflettet i sidste sats. I Nocturnen svæver violinen og celloen sammen i en drømmende melodi, der siden gentages af klaveret akkompagneret af strygerne.

Læs mere

Brasilianske Toner

Sommerkoncert den 8. september kl. 12.

Ved denne koncert skal vi lytte til brasiliansk musik i en skøn og afvekslende kombination af sang, cello og klaver. Programmet indeholder bl.a. værker af Brasiliens nationalkomponist Heitor Villa-Lobos og José Guerra Vicente. Der vil også være eksempler på nationens rige folkemusik samt en uropførelse af et helt nyskrevet værk af Eli-Eri Moura, komponeret specielt til denne eminente trio, der består af den brasilianske sopran Gabriella Pace, cellist, Kim Bak Dinitzen og pianist Elizabeth Westenholz.

Læs mere

Sprudlende Schubert 1827

Sommerkoncert den 15. september kl. 12.

Oplev Katrine Gislinge spille to henrivende klaverstykker fra Impromptus, som Schubert komponerede i 1827. Den Danske Klavertrio spiller derefter trioen i B dur, der er komponeret samme år. Det er et sprudlende og livsbekræftende værk, hvor Schubert generøst skænker den ene skønne melodi efter den anden. I anden satsen bliver den rolige vuggevise skiftevis spillet af instrumenterne. Sidste sats er en charmerende dansende Rondo, der kulminerer i en hæsblæsende Presto.

Læs mere

Seriøst Vildskab

Sommerkoncert den 22. september kl. 12.

Det populære ensemble Arild Kvartetten spiller to fantastiske kvartetter af bedste kaliber: Ludwig van Beethovens kvartet opus 95 med tilnavnet “Serioso”, komponeret da Beethoven var 40 år gammel. Et vildt og betagende værk, skrevet af en – på det tidspunkt – totalt døv komponist! Aftageren, den store tyske romantiker Johannes Brahms, komponerede sin første strygekvartet i 1873 da han ligeledes var 40 år, et værk med drama, inderlighed, melankoli og passion.

Læs mere

De to Wienerskoler

Sommerkoncert den 29. september kl. 12.

Oplev dette eminente ensemble, Poseidon Kvartetten, som spiller værker af Franz Schubert og Anton Webern, der repræsenterer de to Wienerskoler. Schubert komponerede i 1826 sin sidste strygekvartet, der er dramatisk og uheldsvarslende, men også sødmefuld og dansant. Webern skrev Langsamer Satz, da han kun var 21 år og meget forelsket i sin kusine, der senere blev hans hustru. Det var først senere i sit liv, at han dedikerede sig til tolvtonemusik, hvorimod dette stykke er senromantik ladet med stærke følelser, håb og kærlighed.

Læs mere

Køb billet til sommerkoncerterne her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.