Pierre Bonnard. The Colour of Memory

Særudstilling /07.06 - 22.09.2019

I juni 2019 åbner Glyptoteket dørene til udstillingen Pierre Bonnard. The Colour of Memory. Det er første gang i mere end 25 år, at man kan opleve en særudstilling i Danmark med den franske kunstner, Pierre Bonnard (1867-1947).

Bonnard er en af fransk kunsts allerstørste mestre og fornyere i brugen af farve og komposition.  Udstillingen bliver en enestående mulighed for nye generationer til at lære Bonnard at kende, og for dem, der troede, de kendte Bonnard, at genopdage ham.

De mere end 80 værker i udstillingen vil strække sig fra århundredeskiftet, hvor Bonnard intensiverer sit arbejde med farven, og præsentere udviklingen i hans værk gennem fem årtier frem til hans død i 1947.  I perioden udvikler Bonnard sin originale brug af farven i konstruktionen af landskaber og hverdagsscener, som han maler ud fra sin erindring og erfaringsverden, ofte med hustruen Marthe som sin foretrukne model.

Med mesterværket Spisestuen fra ca. 1925 som det centrale værk, står Bonnard stærkt i Glyptotekets egen samling. Billedet, som viser Marthe i deres hjem i Sydfrankrig, vil på udstillingen indgå sammen med øvrige Bonnard-værker fra museets egen samling i en storslået kontekst af indlån fra en lang række prominente internationale museer og privatsamlinger. Mindre kendt er nok især den sene del af Bonnards værk, som også bliver foldet ud i udstillingen, der samlet set vil vise både Bonnards forbindelse tilbage i det 19. århundredes impressionisme og frem i det 20. århundredes modernisme.

Udstillingen bliver til i tæt samarbejde med Tate Modern i London og Kunstforum Wien.

Årskort

Få det hele med. Købt et årskort

Café

Nyd et lækkert måltid på Picnic med udsigt til Vinterhaven

Kalender

Spændende aktiviteter og arrangementer