Sart og sjældent set

Særudstilling /12.02 - 28.04.2019

Glyptoteket viser udvalgte værker fra museets magasiner. Oplev fine tegninger, skrøbelig gips og let nedbrydelige materialer som pap, grus og gummi, der sammen sætter fokus på materialitet og sensibilitet. Udstillingen kan ses i perioden 12. februar til 28. april.

Glyptotekets samlinger rummer mange værker, der aldrig eller meget sjældent bliver vist på grund af deres skrøbelige tilstand. Disse værker befinder sig derfor næsten permanent på museets magasiner. Til denne udstilling har vi fundet 40 værker frem, heriblandt værker af Louise Bourgeois, Astrid Noack, Auguste Rodin, Alberto Giacometti, Eugène Delacroix, Harald Giersing, Man Ray, Joan Mirò, C.W. Eckersberg og Friedensreich Hundertwasser.

Værkerne i Sart og sjældent set har ikke en stilistisk, historisk eller motivisk sammenhæng. I stedet bindes de sammen af deres skrøbelige og forgængelige tilstand. Værker på papir bliver kun udstillet i korte perioder på grund af lysfølsomhed. Skulpturer i gips er meget porøse og sensitive over for fugt, og gummi bliver langsomt nedbrudt i kontakt med ilt. Nogle af værkerne søger det intime udtryk med en lille tegning. Nogle er forberedende arbejde, inden værket udføres i stort format. Eller det kan være en bevidst strategi fra kunstnerens side at lave et let forgængeligt værk, der giver værket en helt anden tidslig dimension.

Årskort

Få det hele med. Købt et årskort

Café

Nyd et lækkert måltid på Picnic med udsigt til Vinterhaven

Kalender

Spændende aktiviteter og arrangementer