Der er et yndigt land! Danmark og danskhed i Guldalderens maleri

/ Billedkunst, Historie, Samfundsfag

I forbindelse med særudstillingen Vejen til Palmyra er den danske guldaldersamling lukket for publikum. Det vil derfor ikke være muligt at booke undervisning i samlingen i denne periode. Forløbet vil være tilgængeligt igen fra august 2020. 

Det fuldfede korn står lysende gult på marken, og skovens brede bøge skaber den perfekte ramme for malerier af sunde børn i smukke klædedragter. Hvordan portrætterer guldaldermalerne deres fædreland? Og hvad vil det sige at være dansk i dag?

Krige, statsbankerot, tab af land, fattigdom og hungersnød præger Danmarkshistorien i første halvdel af 1800-tallet – men ikke den danske kunstscene. Guldaldermalerne skildrede landets skønne natur, rige kultur og glorværdige fortid, og de danskere, vi møder i billedkunsten, lever oftest en tryg og problemfri tilværelse i idylliske omgivelser. Vi undersøger guldaldermalernes exceptionelle maletekniske færdigheder og deres skildringer af Danmark, danskhed og danskere i en tid, hvor idéen om en national identitet opstår. Vi diskuterer også, om guldalderens danmarksbilleder svarer til vores syn på, hvad der er ”dansk” i dag.

Fag og kompetenceområder
Historie: Historiebrug, kronologi og sammenhæng
Billedkunst: Billedanalyse
Samfundsfag: Sociale og kulturelle forhold

Målgruppe
Folkeskolen, 7.- 10. klasse
Fag: Billedkunst, historie, samfundsfag
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid tirsdag-fredag kl. 9-13) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.