Der er et yndigt land! Danmark og danskhed i Guldalderens maleri

/ Billedkunst, Historie, Samfundsfag

Det fuldfede korn står lysende gult på marken, og skovens brede bøge skaber den perfekte ramme for malerier af sunde børn i smukke klædedragter. Hvordan portrætterer guldaldermalerne deres fædreland? Og hvad vil det sige at være dansk i dag?

Krige, statsbankerot, tab af land, fattigdom og hungersnød præger Danmarkshistorien i første halvdel af 1800-tallet – men ikke den danske kunstscene. Guldaldermalerne skildrede landets skønne natur, rige kultur og glorværdige fortid, og de danskere, vi møder i billedkunsten, lever oftest en tryg og problemfri tilværelse i idylliske omgivelser. Vi undersøger guldaldermalernes exceptionelle maletekniske færdigheder og deres skildringer af Danmark, danskhed og danskere i en tid, hvor idéen om en national identitet opstår. Vi diskuterer også, om guldalderens danmarksbilleder svarer til vores syn på, hvad der er ”dansk” i dag.

Fag og kompetenceområder
Historie: Historiebrug, kronologi og sammenhæng
Billedkunst: Billedanalyse
Samfundsfag: Sociale og kulturelle forhold

Målgruppe

Folkeskolen, 7.- 10. klasse
Fag: Billedkunst, historie, samfundsfag
Varighed: 45-60 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdage og fredage kl. 13-16) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.