Ægypten – en håndgribelig fortid

/ Religion

Hvordan kan vi forstå genstandene fra en gammel, ægyptisk grav ud fra religionsfaglige begreber om bl.a. ritual og myte? Og hvad fortæller genstandene os om ægypternes religiøse forestillingsverden?

I Glyptotekets Ægyptiske Samling indgår den 4000 år gamle Gemni-emhets grav. På dette undervisningsforløb undersøger vi genstande fra den gamle grav ved hjælp af religionsfaglige begreber som bl.a. myte, ritual og offer. Sammen dykker vi ned i den ægyptiske forestillingsverden, som levendegøres i mødet med Glyptotekets fantastiske samling. Vi relaterer vores fund til nutidens forestillinger om grave og efterliv, og perspektiverer til de studerendes øvrige viden om myter og ritualer.

Forløbet starter i Glyptotekets gamle, smukke bibliotek, hvor de studerende, gruppevis og iført hvide handsker, håndterer og undersøger genstande, der udfolder gravens indhold og religiøse betydning. Afslutningsvist besøger vi vores ægyptiske samling, hvor de enkelte genstande ses i deres helhed. De pædagogiske metoder varierer fra gruppearbejde og plenumpræsentationer til undersøgelser på egen hånd i samlingen.

Fag og fagligt mål
Religion C

Religionsvidenskabelig teori og metode: At karakterisere og analysere forskelligartede materialer med anvendelse af religionsfaglige begreber.

Målgruppe
STX, HF, VUC
Fag: Religion C
Varighed: 60 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdage og fredage kl. 13-16) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.