Fra perlelok til patos

/ Billedkunst, Historie, Oldtidskundskab

I forløbet behandles den græske skulpturs stiludvikling ikke blot som et kronologisk redskab, men også i nær sammenhæng med de samtidige kulturelle, filosofiske og historiske begivenheder og strømninger, som har præget billedkunstens udtryk.

Forløbet sporer den stilistiske udvikling i græsk skulptur. Vi starter ved den ægyptiske skulpturs indflydelse på den græske storskulpturs opståen og følger derefter skulpturens stilistiske udvikling i arkaisk, klassisk og hellenistisk tid helt op til romersk kejsertid. Med udgangspunkt i udvalgte skulpturer diskuterer vi periodernes fremherskende kunstneriske tendenser og genrer og relaterer disse til de vigtigste filosofiske strømninger og historiske begivenheder. I forløbet introduceres eleverne til de tre store kategorier: relief, fritstående skulptur og arkitektonisk skulptur. Vi taler også om skulpturernes oprindelige polykrome bemaling, og om hvad farven har betydet for skulpturens udtryk og funktion i dens oprindelige kontekst.

Målgruppe

STX, HF, VUC
Fag: Billedkunst, historie, oldtidskundskab
Varighed: 45-60 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdage og fredage kl. 13-16) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.