Fra perlelok til patos

/ Billedkunst, Historie, Oldtidskundskab

På forløbet om græsk skulpturs stiludvikling tackler vi sammen den antikke skulptur og undersøger, hvordan og hvorfor den har udviklet sig. Det er et lynkursus i den stilistiske udvikling, fra Ægyptens monumentale skulpturer til de hellenistiske psykologiske portrætter.

Holdet går sammen med underviseren i kødet på særligt græsk billedhuggerkunst, og der lægges op til, at eleverne kan få gentaget og genanvendt de begreber, de har lært i undervisningen på gymnasiet – nu foran autentiske figurer. Banen er kridtet op med gamle genstande lige fra granitstensfaraoer til arkaiske atleter, klassisk kontrapost og en indadvendt Demosthenes. Der er tale om et repeterende forløb, hvor elevernes selvtillid styrkes i statueafkodningsdisciplinen, så de er på hjemmebane i mødet med den antikke skulptur ved det grønne bord. Man kan også vælge at bruge forløbet som en indledning til klassens skulpturforløb, hvormed eleverne præsenteres for det kronologiske overblik, som derpå kan blive uddybet hjemme i klassen.

Sammen stempler eleverne skulpturerne med relevante begreber, som vi gennemgår ved dialogbaseret undervisning og øvelser. Vi får fastsat statuerne i en kulturel og tidslig kontekst, hvor både mytefortælling og samfundsforhold inddrages, så de gamle statuers historier står til skue til den store guldmedalje. Afslutningsvis drager vi sammen nogle paralleller til nogle af vores moderne statuer, hvor eleverne på baggrund af undervisningstimen skal finde spor af antikken i de senere tiders skulpturkunst.

Målgruppe
STX, HF, VUC
Fag: Billedkunst, historie, oldtidskundskab
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid tirsdag-fredag kl. 9-13) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.