Guldalderen på vrangen

/ 10. marts 2019
kl. 12 - 13

Glyptotekets omviserteam består af studerende, der elsker at dele deres viden om skulpturer, billedkunst, arkæologi, antikke myter og ægyptiske mumier. På denne omvisning kan du møde Celina Albæk, der er kunsthistoriestuderende. Hør hende nørde igennem, når hun vender den danske guldalder på vrangen og taler om bagsiden af den ellers så smukke guldalderidyl.

Den danske guldalderkunst fra 1800-tallet står nostalgisk i vores bevidsthed som et idyllisk og frodigt glansbillede. Kom med på en rejse igennem Glyptotekets storslåede guldaldersamling og få et indblik i, hvilke skjulte historier, der gemmer sig bag den smukke facade. Guldalderen på vrangen tager jer blandt andet med på opdagelse i Danmarks pludselige nationaldyrkelse og en opdigtet landskabsidyl.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Udstillinger

Bliv klogere på de mange udstillinger

Årskort

Gå ikke glip af noget med et årskort

Café

Nyd et lækkert måltid i caféen med udsigt til Vinterhaven