1

Tilgængelighed for handicappede

Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle. Der er således adgang til de fleste udstillinger ved brug af enten handicaplift eller elevator.

Gratis adgang
Som handicappet har du altid gratis entré til museet. Mod fremvisning af ledsagerkort kan du også tage en ledsager med gratis.

Ankomst
Som kørestolsbruger eller gangbesværet kan du ankomme til museet på to måder afhængigt af, hvilke udstillinger du ønsker at besøge:

Ønsker du at besøge Fransk maleri, Græsk og romersk skulptur, Ægypten, Middelhavshorisonten, Vinterhaven og Festsalen, bedes du henvende dig ved sideindgangen i Tietgensgade 25 i museets åbningstid. Her kan du ringe på dørklokken og komme i direkte forbindelse med Glyptotekets personale.

Ønsker du at besøge Dansk og fransk skulptur, Dansk Guldalder, Edgar Degas. Skulptur og Caféen, bedes du benytte ringeklokken ved indgangen på hjørnet af Dantes Plads og Niels Brocks Gade. Her får du direkte adgang til Billetsalget og garderoben i underetagen via elevator.

Grupper af kørestolsbrugere bedes henvende sig til museet før besøget.

Se kort over handicapparkering i København her.

På museet
Du har mulighed for at låne manuelle kørestole, stokke og krykker på museet. Disse udleveres hos vagterne i Forhallen.

Bemærk, at visse områder af museet kun kan besøges, hvis du er i stand til at klare enkelte trappetrin alene eller ved en ledsagers hjælp. Vores vagter bestræber sig for at vejlede og hjælpe.

Handicaptoiletter
Handicaptoiletter findes i underetagen ved garderobe og Billetsalg og ved indgangen til Fransk maleri (Henning Larsens bygning).

Se oversigtskort over kørestolsadgang

Faktaark over Glyptoteket på God adgang

Synshæmmede
Er du synshandicappet, kan du efter forudgående aftale få tilladelse til at berøre udvalgte skulpturer. Kontakt os på T 3341 8141, så vi kan stå til rådighed med vejledning og hjælp. Er dit besøg ikke anmeldt, vil vi forsøge at hjælpe i det omfang, det er muligt.

Fører- og servicehunde må gerne medbringes i snor.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os på: info@glyptoteket.dk

Udstillinger

Glyptotekets udstillinger præsenterer kunstværker og kulturhistoriske genstande.

Café Glyptoteket

Nyd delikate snacks eller en skøn frokost med udsigt over Glyptotekets smukke Vinterhave.

Kalender

Se hvad der sker på Glyptoteket.