Glyptoteket søger omvisere (studenterjob)

Brænder du for det gamle Ægypten, kunst og levende fortællinger?

Glyptotekets formidlingsafdeling søger studerende fra ægyptologi eller beslægtede fag til at indgå i museets omviserteam.

Omviser på Glyptoteket
Omvisningerne på Glyptoteket er fagligt funderede og skal begejstre, skabe nysgerrighed og relevans for museets mange gæster – både børn og voksne. Glyptoteket tilbyder gratis omvisninger, som indgår i museets årsprogram, samt omvisninger til private grupper. Derudover bidrager omviserne til museets aftenarrangementer, fx Slow, og til børne- og ferieaktiviteter. Som omviser i Glyptotekets samlinger og særudstillinger bliver du en del af et engageret omviserteam sammensat af studerende fra fortrinsvis klassisk arkæologi, ægyptologi og kunsthistorie. Du får en grundig introduktion til museet og dets samlinger samt oplæring og løbende sparring, supervision og feedback på din omviserpraksis. Som omviser på Glyptoteket vil du få de bedste betingelser for at sætte din faglighed i spil på en levende og engageret måde til glæde for et mangfoldigt publikum.

Dine kvalifikationer
Dine formidlings- og kommunikationsevner er afgørende, da vi søger omvisere, som formår at nå publikum og
formidle kunst og viden med et levende engagement. Du skal kunne arbejde med materiale og fortællinger fra fortiden uden at miste nutiden af syne. Som omviser skal du kunne tilrettelægge og målrette omvisninger til flere forskellige målgrupper. Du er samtidig fleksibel og pligtopfyldende. Vi forventer solide faglige kompetencer, masser af initiativ og evner for samarbejde. Du skal kunne omvise på både dansk og engelsk.

Honorar og arbejdsvilkår
Omvisningerne afvikles oftest i tidsrummet 11-18 på alle ugens dage inkl. weekender og ferier. Ansættelsen er på tilkaldebasis, og du vil blive honoraraflønnet. Tiltrædelse snarest muligt.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning og CV og dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest
d. 8. september 2019. Ansøgningen skal e-mailes til ansogning@glyptoteket.dk. Du skal skrive ’Omviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 39. Bliver du tilbudt jobbet, vil oplæringen starte mandag d. 30. september. Vi ser meget gerne, at du kan deltage.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte formidlingsmedarbejder Kathrine Andersen på kat@glyptoteket.dk

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk
guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte
fra Staten og Ny Carlsbergfondet.

 

Glyptoteket søger undervisere (studenterjob)

Er du vild med marmor, palmer og heltefortællinger? Kan du videreformidle ægte mumiebegejstring eller arkæologiadrenalin? Så er du måske vores nye kollega.

Glyptotekets undervisningsafdeling søger tre studerende fra klassisk arkæologi, ægyptologi eller beslægtede fag til at indgå som undervisere i museets ægyptiske og antikke samlinger.

Arbejdsområde
På Glyptoteket tilbyder vi 15 forskellige undervisningsforløb fordelt på vores tre samlinger og særudstillinger. Vores primære målgrupper er børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser. Som underviser vil du som udgangspunkt være tilknyttet det samlingsområde, der matcher dit fag.

Din primære arbejdsopgave bliver at undervise børn og unge på en vedkommende og involverende måde, der bygger på dialog, undersøgelser og øvelser. Du skal derfor have lyst til at undervise på alle klassetrin og trives med at ”være på” – også i længere tid ad gangen. Derudover er det vigtigt, at du har mod på at sætte dig ind i nye stofområder, og at du kan planlægge og tilrettelægge undervisningen, så faglig viden omsættes til relevante og sanselige læringsoplevelser for børn og unge.

Udover undervisning vil du blive inddraget aktivt i afdelingens udviklingsarbejde i forbindelse med f.eks. produktion af undervisningsbeskrivelser til museets forløb, afsøgning af målgrupper og partnerskaber samt udvikling af Glyptotekets undervisningsprofil. Du forventes desuden at bidrage med hjælp til både små og store driftsopgaver og andre opgaver af praktisk karakter.

Som underviser får du grundig introduktion til museet og dets samlinger, faglig og didaktisk oplæring og løbende sparring, supervision og feedback. Du vil blive en del af et lærende fællesskab med mulighed for at præge og sætte dit aftryk på museets undervisningspraksis.  

Løn- og ansættelsesforhold
Arbejdstiden er 7,5 timer om ugen fordelt på to faste dage i tidsrummet tirsdag til fredag. I skolernes ferier holder undervisningsafdelingen lukket. Løn- og ansættelsesvilkår følger de statslige overenskomster. Tiltrædelse ultimo september 2019.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest d. 8. september 2019.  Ansøgning e-mailes til ansogning@glyptoteket.dk. Skriv ’Underviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 38 for kandidater til den antikke samling og i uge 39 for kandidater til den ægyptiske samling. Bliver du tilbudt jobbet, vil oplæringen starte mandag d. 23. september for undervisere tilknyttet den antikke samling og mandag d. 30. september for undervisere tilknyttet den ægyptiske samling. Vi ser meget gerne, at du kan deltage.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte undervisningsansvarlig Sasja Brovall Villumsen på 3023 8358.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek er et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte fra Staten og Ny Carlsbergfondet.