Formidlings- og undervisningsmedarbejder

Glyptoteket søger en selvstændig og initiativrig formidlings- og undervisningsmedarbejder, som kan bidrage til at sikre drift og udvikling af museets formidlings- og undervisningstilbud. Stillingen er tidsbegrænset til to år.

Om jobbet
Vi tilbyder et spændende job på et unikt museum med en stor samling af bl.a. antikke skulpturer, ægyptiske gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Du vil blive en del af en tværfaglig og dynamisk afdeling, hvor du vil få mulighed for at bidrage til udviklingen af museets formidlings- og undervisningspraksis. Du vil også varetage opgaver relateret til drift og daglig ledelse af museets underviserteam, omviserteam samt booking. Alle tre teams består af studerende. Dine primære arbejdsopgaver vil være:

 • Drift og koordinering af Glyptotekets underviser- samt omviserteam. Herunder rekruttering, oplæring, supervision samt administration og sparring på daglig basis (vagtplaner, ugeskemaer mm.).
 • Ansvar for museets bookingenhed. Koordinering af Glyptotekets booking af omvisninger og undervisning samt sparring med bookingteamet.
 • Tilrettelæggelse og udvikling af museets program for offentlige omvisninger, herunder også udvikling af nye omvisninger i samarbejde med formidlingsansvarlig og omviserteamet.
 • Drift og kvalitetssikring af museets undervisningsforløb. Herunder evaluering, justering og vedligeholdelse af forløbsdesign.
 • Varetage synlighed og markedsføring af museets formidlings- og undervisningstilbud i samarbejde med museets kommunikations- og markedsføringsafdelinger.
 • Løbende opgaver i forbindelse med formidlingsafdelingens daglige drift.

Kvalifikationer
Du er nyuddannet fra et fagfelt indenfor formidling, museologi, undervisning, kommunikation eller en relevant kunst- eller kulturfaglig studieretning. Du tænker kreativt, interesserer dig for formidling og undervisning til forskellige målgrupper og har en god forståelse for, hvad der kendetegner det vedkommende og tankevækkende undervisningsforløb og den gode omvisning.

Faglige kvalifikationer og erfaringer:

 • Du har erfaring med at løse lignende opgaver, gerne fra et studiejob i museumsregi
 • Du har viden om og praktisk erfaring med museumsdidaktik og formidling til et mangfoldigt publikum, gerne som underviser eller omviser
 • Du er velformuleret og skriver godt

Personlige kompetencer:

 • Du har en struktureret og kvalitetsbevidst tilgang til dit arbejde
 • Du er vant til at arbejde selvstændigt, ligesom du evner det gode samarbejde
 • Du har en fleksibel indstilling til opgaverne og giver gerne en hånd med, når det er nødvendigt
 • Du er frem for alt nysgerrig og har lyst til at eksperimentere og lære mere

Løn- og ansættelsesvilkår
Den ugentlige arbejdstid er 30 timer. Stillingen er tidsbegrænset til 2 år.

Løn- og ansættelsesvilkår følger de statslige overenskomster.

Arbejdssted: Tietgensgade 25, 1556 København V.

Stillingen ønskes besat fra 1. september 2020 eller snarest derefter.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation på uddannelse samt evt. relevante bilag senest d. 5. august kl. 24.00. Ansættelsessamtaler afholdes mandag d. 17. august 2020.

Ansøgning sendes pr. mail til job@glyptoteket.dk. Skriv ”Formidlings- og undervisningsmedarbejder” i emnefeltet.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek blev grundlagt i 1888 af brygger Carl Jacobsen. Museet rummer store samlinger af kunst og oldtidsskatte i verdensklasse og har til huse i enestående fredede bygninger midt i København. Museet er en selvejende institution, som modtager driftsstøtte fra Staten og fra Ny Carlsbergfondet. Museet har ca. 120 medarbejdere og i 2019 var der godt 500.000 besøgende. Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du hen over sommeren kontakte os om mandagen i tidsrummet 13-16 på følgende tlf.nr:

 • Uge 28 + 29: Formidlingschef Julie Lejsgaard Christensen tlf. 5134 1677.
 • Uge 30: Leder af Børn, Unge og Undervisning Sasja Brovall Villumsen tlf. 3023 8358.
 • Uge 31: Formidlingsansvarlig Rikke Baggesen tlf. 3341 8121.
 • Uge 32: Leder af Børn, Unge og Undervisning Sasja Brovall Villumsen tlf. 3023 8358.

Omvisere til Moderne Samling (studiejob)

Brænder du for den levende fortælling og formidling af skulptur og maleri? Glyptoteket søger 2 omvisere til Moderne Samling (studiejob)

Glyptoteket søger studerende fra kunsthistorie eller andre beslægtede fag til at omvise i museets samlinger, herunder Moderne Samling, som bl.a. rummer fransk impressionisme og dansk guldalderkunst, samt i museets skiftende særudstillinger, som også inkluderer samtidskunst.

Omviser på Glyptoteket
Glyptoteket tilbyder gratis omvisninger, som indgår i museets årsprogram, samt omvisninger til private grupper. Omvisningerne er fagligt funderede, skal begejstre, skabe nysgerrighed og relevans for museets mange gæster – både børn og voksne. Du bliver en del af et engageret omviserteam sammensat af studerende fra fortrinsvis klassisk arkæologi, ægyptologi og kunsthistorie, og du vil få de bedste betingelser for at sætte din faglighed i spil på en levende og engageret måde til glæde for et mangfoldigt publikum. Du får en grundig introduktion til museet og dets samlinger samt oplæring og løbende sparring, supervision og feedback på din omviserpraksis. Som omviser på Glyptoteket har du en fleksibel arbejdstid, som afhænger af efterspørgslen på omvisninger.

Dine kvalifikationer
Dine formidlings- og kommunikationsevner er afgørende, da vi søger studerende, som formår at nå publikum og formidle kunst og viden med et levende engagement. Som omviser skal du kunne tilrettelægge og målrette omvisninger til flere forskellige målgrupper, og du skal have lysten til den direkte formidling og mødet med museets gæster. Du skal kunne arbejde med materiale og fortællinger fra fortiden uden at miste nutiden af syne.

Du skal kunne omvise på både dansk og engelsk. Kan du fransk, tysk og/eller svensk er det en fordel. Vi forventer solide faglige kompetencer, interesse for Glyptotekets genstandsfelter, masser af initiativ og evner for samarbejde, samt at du er fleksibel og pligtopfyldende. Til gengæld sørger vi for at klæde dig godt på til at kunne formidle museets samlinger og særudstillinger.

Honorar og arbejdsvilkår
Omvisningerne afvikles oftest i tidsrummet 10-17 på alle ugens dage inkl. weekender og ferier. Arbejdstiderne og hyppigheden af omvisninger vil variere afhængigt af program og efterspørgsel. Der er derfor ikke et fast timetal, i stedet vil du blive aflønnet med et fast honorar pr. omvisning. Tiltrædelse 1. september 2020.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning samt CV og dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest fredag d. 7. august 2020 kl.12. Ansøgningen skal e-mailes til job@glyptoteket.dk. Du skal skrive ’Omviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 34.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte os på følgende tidspunkter hen over sommeren:

Formidlingschef Julie Lejsgaard Christensen træffes mandag 13-16 i uge 28 & 29 på tlf. 5134 1677
Formidlingsansvarlig Rikke Baggesen træffes fra uge 31 på tlf.: 3341 8121.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte fra Staten og Ny Carlsbergfondet. Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Organisationen

På denne side kan du læse om organisationens opbygning samt finde kontaktoplysninger på Glyptotekets medarbejdere.

Samlingerne

Samlingerne rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Historie

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.