1

Du kan holde dig orienteret om ledige stillinger på denne side

Glyptoteket søger engagerede undervisere (studenterjob)

Er du vild med marmor, palmer og heltefortællinger? Kan du videreformidle ægte mumiebegejstring, guldalderglæde eller arkæologiadrenalin? Så er du måske vores nye kollega.

Vi søger i alt seks studerende fra kunsthistorie, arkæologi, ægyptologi eller beslægtede fag til at indgå som undervisere i museets nyoprettede undervisningsafdeling.

Arbejdsområde
På Glyptoteket tilbyder vi 16 forskellige undervisningsforløb fordelt på vores tre samlinger og særudstillinger. Vores primære målgrupper er børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser. Som underviser vil du som udgangspunkt være tilknyttet det samlingsområde, der matcher dit fag.

Din primære arbejdsopgave bliver at undervise børn og unge på en vedkommende og involverende måde, der bygger på dialog og øvelser. Du skal derfor have lyst til at undervise på alle klassetrin og trives med at ”være på” – også i længere tid ad gangen. Derudover er det vigtigt, at du har mod på at sætte dig ind i nye stofområder, og at du kan planlægge og tilrettelægge undervisningen, så faglig viden omsættes til relevante og levende læringsoplevelser for børn og unge.

Udover undervisning vil du blive inddraget aktivt i afdelingens udviklingsarbejde i forbindelse med f.eks. produktion af undervisningsmanualer til museets forløb, afsøgning af målgrupper og partnerskaber samt udvikling af Glyptotekets undervisningsprofil. Du forventes desuden at bidrage med hjælp til både små og store driftsopgaver som f.eks. bookingforespørgsler og andre opgaver af praktisk karakter.

Som underviser får du grundig introduktion til museet og dets samlinger, faglig og didaktisk oplæring og løbende sparring, supervision og feedback. Du vil blive en del af et lærende fællesskab med mulighed for at præge og sætte dit aftryk på museets fremtidige undervisningspraksis.

Løn- og ansættelsesforhold
Arbejdstiden er 7,5 time om ugen fordelt på to faste dage i tidsrummet tirsdag til fredag. I skolernes ferier holder undervisningsafdelingen lukket. Løn- og ansættelsesvilkår følger de statslige overenskomster. Tiltrædelse ultimo juni 2018.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest d. 4. juni 2018 kl. 12. Ansøgning e-mailes til ansogning@glyptoteket.dk. Skriv ”Underviser” i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 24 og 25.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte undervisningsansvarlig Sasja Brovall Villumsen på tlf. 2521 7779.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek er et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte fra Staten og Ny Carlsbergfondet.

Glyptoteket søger studerende med omvisertalent

Brænder du for skulptur, maleri og levende fortællinger? Glyptoteket søger studerende med omvisertalent.

Glyptoteket søger studerende fra kunsthistorie, arkæologi, og ægyptologi eller andre beslægtede fag til at omvise i museets samlinger og særudstillinger.

Omviser på Glyptoteket
Glyptoteket tilbyder offentlige omvisninger, som indgår i museets årsprogram, samt omvisninger til private grupper. Omvisningerne er fagligt funderede, skal begejstre, skabe nysgerrighed og relevans for museets mange gæster – både børn og voksne. Du bliver en del af et engageret omviserteam sammensat af studerende fra fortrinsvis klassisk arkæologi, ægyptologi og kunsthistorie. Du får en grundig introduktion til museet og dets samlinger samt oplæring og løbende sparring, supervision og feedback på din omviserpraksis. Som omviser på Glyptoteket har du en fleksibel arbejdstid, og du vil få de bedste betingelser for at sætte din faglighed i spil på en levende og engageret måde til glæde for et mangfoldigt publikum.

Dine kvalifikationer
Dine formidlings- og kommunikationsevner er afgørende, da vi søger studerende, som formår at nå publikum og formidle kunst og viden med et levende engagement. Du skal kunne omvise på både dansk og engelsk. Kan du fransk, tysk og/eller svensk er det en fordel. Som omviser skal du kunne tilrettelægge og målrette omvisninger til flere forskellige målgrupper. Du er samtidig fleksibel og pligtopfyldende. Du skal kunne arbejde med materiale og fortællinger fra fortiden uden at miste nutiden af syne. Vi forventer solide faglige kompetencer, masser af initiativ og evner for samarbejde.

Honorar og arbejdsvilkår
Omvisningerne afvikles oftest i tidsrummet 11-18 på alle ugens dage inkl. weekender og ferier. Du vil blive honoraraflønnet, og arbejdstiderne er fleksible. Tiltrædelse ultimo juni 2018.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning og CV og dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest d. 4. juni 2018 kl.12. Ansøgningen skal e-mailes til ansogning@glyptoteket.dk. Du skal skrive ’Omviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 24 og 25.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte formidlingsmedarbejder Kathrine Andersen på tlf. 3341 8132.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte fra Staten og Ny Carlsbergfondet.